Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Trebnjem zlati

Piše: R.K.

Čas objave:
04.01.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Trebnjem se veselijo zlatega certifikata; Poskus uboja na Ratežu.

SVET NA KRKI

Hrvaško ministrstvo za promet, pomorstvo in infrastrukturo načrtuje ukinitev cestninskih postaj ob mejnih prehodih Obrežje in Jelšane, na katerih po odpravi mejnega nadzora nastaja velika gneča, je za hrvaški časnik Jutarnji list potrdil minister Oleg Butković. To je tudi eden od razlogov za višjo cestnino v letošnji turistični sezoni.

Policisti na švicarso-nemški meji so bili v ponedeljek zjutraj priča nenavadnemu prizoru. Ustavili so osebno vozilo Seat Alhambra, v njem pa našteli kar 23 članov družine, med njimi 9 odraslih in 14 otrok. Številčni razširjeni družini so vstop v Švico sprva prepovedali, kasneje, ko so uredili vso potrebno dokumentacijo, pa so jo spustili v državo, vendar ne vseh v istem vozilu, je v izjavi zapisala policija in dodala, da švicarskemu vozniku grozi globa, ker je potnike prevažal "popolnoma nezavarovane".

KRKA DOMA

Občina Trebnje se je uvrstila med prejemnike zlatega ISSO certifikata razvojne odličnosti za leto 2023. Certifikat podeljujejo v okviru Projekta Zlati kamen, ki ga pripravlja multidisciplinarna skupina strokovnjakov iz različnih podjetij in ustanov že od leta 2010. Letošnja verzija sistema vključuje 54 kritičnih kazalnikov uspešnosti z osmih področij: demografije, proračunske učinkovitosti, gospodarstva, trga dela, izobrazbe, življenjskega standarda, socialne kohezije in politične kulture ter okolja. Kazalniki so mednarodno primerljivi in sestavljeni po zgledu najboljših svetovnih vzorcev, ob tem pa posebej upoštevajo razvojne usmeritve EU. Zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti Občini Trebnje prinaša dodaten ugled ter zaupanje v domačem in tujem okolju in je izkaz razvojne kredibilnosti in kakovostne ravni življenja. Dodana vrednost certifikata je tudi v tem, da je lahko občini v pomoč pri prijavljanju na razpise in pridobivanju javnih sredstev.

Novomeški policisti so morali dve uri po začetku novega leta posredovati na Ratežu pri Novem mestu, kjer naj bi 45-letnik z nožem večkrat zabodel 39-letnika, s katerim sta stanovala v isti stanovanjski hiši. 39-letnik je napad preživel, napadalec pa je končal v priporu, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Po prvih ugotovitvah policije je med moškima prišlo do spora, nakar je starejši vzel nož in mlajšega večkrat zabodel v nogo in v predel vratu. Do prihoda reševalcev so 39-letniku nudili prvo pomoč in ustavljali krvavitve policisti. Odpeljali so ga v bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje pa naj bi bilo stabilno. 45-letni domnevni napadalec pa je po prihodu policistov pobegnil, a so ga kmalu izsledili v bližini hiše. Tam so zaradi aktivnega upiranja zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Nato so ga s kazensko ovadbo, ki ga bremeni poskusa uboja, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Osrednja informativna oddaja 4.1.2023