900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: vandali v Semiču

Piše: R.K.

Čas objave:
30.09.2021 13:13

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Direktor Slovenske tiskovne agencije Bojan Veselinovič je danes sporočil, da so bili pogovori z direktorjem vladnega urada za komuniciranje Urošem Urbanijo o pogodbi o javni službi v letu 2021 neuspešni in da ne more pristati na pogoje, s katerimi "predstavnik vlade izsiljuje plačilo za javno službo, ki jo STA opravlja brezplačno zdaj že 273. dan". Zato je odstopil z mesta direktorja STA. V Društvu novinarjev Slovenije opozarjajo, da stanje na Agenciji še ni bilo bolj alarmantno kot v tem trenutku. Nasilje, ki ga doživljajo novinarji STA zadnje leto dni s strani vlade, je po oceni Društva nezaslišano in je nedopusten poseg v medijsko svobodo.

Na Gasilski brigadi Ljubljana takšnega števila posredovanj, kot so jih imeli v noči s srede na danes zaradi neurja v Ljubljani, ne pomnijo. Opravili so skoraj 400 intervencij, število posredovanj pa lahko primerjajo le še z intervencijami ob stoletnem žledu leta 2014.

KRKA DOMA


Poslovilna vežica na pokopališču sv. Duh v Semiču je bila v letošnjem letu deležna celovite rekonstrukcije in ureditve nadstreška nad poslovilnim platojem. Obnovljeni so bili vsi notranji prostori, streha, inštalacija, fasada, stavbno pohištvo, dodana javna razsvetljava, spremenjena zunanja ureditev. Skupna vrednost investicije je znašala skoraj 263 tisoč evrov in še preden je bila investicija predana svojemu namenu so jo poškodovali vandali. Na občini Semič so dejanje prijavili policiji.

Občina Brežice je prva slovenska občina, ki je osvojila naslov Evropsko mesto športa v kategoriji mest in občin z manj kot 25.000 prebivalci. kandidaturo so oddali letos spomladi, v začetku septembra pa jih je obiskala komisija. Že dva tedna po njihovem obisku pa so prejeli obvestilo o uspešni kandidaturi za naziv Evropsko mesto športa 2022. Uradno bo listina z nazivom podeljena konec leta na slavnostni prireditvi v Evropskem parlamentu v Bruslju. Naziv Evropsko mesto športa 2022 predstavlja priložnost za promocijo občine in je hkrati spodbuda ter priznanje vsem prostovoljcem, ki v občini delujejo na področju športa. V Sloveniji sta naziv Evropsko mesto športa v kategoriji mest med 25 in 50 tisoč prebivalci pridobili le Mestna občina Maribor in Občina Krško.

Na Zlatiboru v Srbiji je med 23. in 26. septembrom potekalo že tradicionalno 9. mednarodno srečanje gastronomsko-turističnih šol GATUS 2021. Srečanja so se udeležili dijaki iz enajstih šol − Opatije, Osijeka, Leskovca, Beograda, Smedereva, Prijedora, Bara, Ohrida, Novega mesta, Radovljice in Maribora.
Dijaki SŠGT Novo mesto so se udeležili tekmovanja v vseh disciplinah in dosegli zavidljive rezultate. Zlato priznanje so prejele ekipe turizma, kuharstva in strežbe, prav tako pa tudi zlato priznanje za najuspešnejšo šolo letošnjega tekmovanja.

Osrednja informativna oddaja, 30.9.2021