Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

pretep Ekipa24.si

Hud pretep košarkaric! Kriki so doneli in pesti ...

Screenshot_31 Njena.si

Razkrili pravi obraz tekmovalca Kmetije

ronaldo (2) Ekipa24.si

Tu je vsa resnica! Ronaldo po tekmi užaljeno ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Večgeneracijski center Brežice sprejel nove uporabnike

Piše: R.K.

Čas objave:
27.09.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Prostori Večgeneracijskega centra Brežice sprejeli nove uporabnike; Melamin kljub nesreči v polletju nad načrti.

SVET NA KRKI

Predlagani rebalans letošnjega državnega proračuna, ki ga danes obravnava DZ, je po besedah premierja Roberta Goloba dobra popotnica za zaključek tega leta in za to, da bo Slovenija skozi energetsko krizo prešla s čim manj praskami. Dodal je, da je že v kratkem za zagotavljanje oskrbe z energijo možna nacionalizacija katerega od energetskih podjetij.

Prebivalci Slovenije so lani zavrgli 143.254 ton hrane, kar je 0,2 odstotka manj kot leto prej. Prebivalec Slovenije je v povprečju zavrgel 68 kilogramov hrane, kar je enako kot leto prej. Nekaj več kot polovica odpadne hrane je nastalo v gospodinjstvih, je danes objavil statistični urad.

KRKA DOMA

Nekdanji dom upokojencev v Brežicah ima nove uporabnike. Te je obiskal Župan Občine Brežice Ivan Molan ter se sestal tudi direktorjem Ozara Slovenije Boštjanom Repnikom. Slednji se je zahvalil za to, da je uredila zapuščeni objekt in ga ponudila v uporabo tistim organizacijam, ki skrbijo za ranljive skupine ljudi v skupnosti. Župan se je srečal tudi s predstavniki Društva upokojencev Brežice, Koronarnega kluba Brežice, Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje in Društva diabetikov Posavje Brežice. Govorili so o izkušnjah v novih prostorih, ki si jih še urejajo, predstavili so tudi svoje predloge glede sodelovanja in dodatnih ureditev. Ena od pobud je tudi vzpostavitev postajališča mestnega avtobusa v neposredni bližini večgeneracijskega centra.

Družba Melamin je imela v prvem polletju 39,71 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 23 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in pet odstotkov nad načrtom. Čisti dobiček je bil z 2,5 milijona evrov za odstotek nižji. Proizvodnja je po hudi delovni nesreči 12. maja v celoti stala skoraj do konca junija, ko so ponovno zagnali njen manjši del. Skupina, v kateri je poleg družbe Melamin še družba SmartMelamine, v kateri ima Melamin dvotretjinski lastniški delež, je beležila 39,73 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 24 odstotkov več kot v lanskem polletju in prav tako pet odstotkov nad načrti, so zapisali v poročilu. Prve štiri mesece leta je družba sicer poslovala "izjemno dobro", so navedli, agresija Rusije na Ukrajino februarja ni bistveno vplivala na njihovo poslovanje. Že pred leti so fosilna goriva zamenjali z biomaso in uvedli kogeneracijo zelene električne energije ter posledično niso tako odvisni od ruskega plina in premoga. Vojna v Ukrajini je v majhni meri vplivala na prodajo in dobavo, večji vpliv imajo višje cene surovin in energentov, pravijo v Melaminu in dodajajo, da se je rast cen surovin v pretežni meri upoštevala tudi na prodajni strani.

Osrednja informativna oddaja, 27.9.2022