900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Vendarle začetek gradnje brvi čez Krko v Irči vasi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Premier Janez Janša je v državni zbor posredoval predlog, da Mark Boris Andrijanič, vnuk ustanovitelja novomeške Krke Borisa Andrijaniča, postane minister brez resorja. Usklajeval bo delo ministrstev pri digitalni preobrazbi Slovenije in vodil službo vlade za digitalno preobrazbo, ki se ustanavlja v ta namen.

Danes se po dnevu premora nadaljuje kolesarska dirka po Franciji. Do cilja v nedeljo v Parizu je še šest etap, tudi tri zahtevne gorske v Pirenejih, a vodilni v seštevku dirke, slovenski as Tadej Pogačar, je odločen, da bo tudi letos prišel do cilja z rumeno majico.

KRKA DOMA:
Vendarle se bo začela gradnja brvi čez Krko v Irči vasi. Pogodba za gradnjo brvi, ki bo na okljuku Krke povezovala oba bregova, zgrajena pa bo tudi pot za pešce ter kolesarje, je podpisana. Dela nameravajo končati v štirinajstih mesecih. Z brvjo in kolesarsko potjo bodo na tem območju zaokrožili kolesarske in peš povezave, ki bodo tudi del načrtovane regionalne kolesarske povezave Novo mesto-Straža.

Policisti so v petek zvečer obravnavali rop na Titovi cesti na Senovem. Mlajši moški je v bližini gostinskega lokala pristopil do oškodovanca in zahteval, da mu izroči denar, pri čemer mu je grozil s predmetom, podobnim pištoli. Ukradel mu je okoli 400 evrov in pobegnil. Pobegnil naj bi proti parkirnemu prostoru stanovanjskega bloka na Titovi cesti 86. Gre za mlajšega moškega, ki je bil oblečen je bil v modre jeans hlače, športni pulover s kapuco temno rdeče barve, na glavi je imel sončna očala. Policisti in kriminalisti nadaljujejo preiskavo okoliščin ropa in pozivajo morebitne priče dogodka in vse, ki bi o roparju karkoli vedeli, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Najboljša mlada kiparja sta Lucija Kostelec iz Metlike in Jan Barbo iz Mirne Peči. 14. Mednarodno kiparsko kolonijo mladih Črnomelj je organiziral ZIK Črnomelj. Na koloniji je s kiparskimi deli izdelanimi na temo "Daleč je blizu" sodelovalo 79 kiparjev iz 26-ih osnovnih šol iz Slovenije, Srbije ter s Hrvaške. Na Hrvaško potuje Lucija Kostelec, ki je s kipom "Zbliževanje dveh v času digitalizacije" postala skupna zmagovalka, Janu Barbu pa bo podjetje Livartis kip "Brez matice ni življenja" vlilo v bron.

Osrednja informativna oddaja, 13.7.2021

Krka ob enih