Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Višje cene komunalnih storitev bodo subvencionirali

Piše: R.K.

Čas objave:
10.10.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Višje cene komunalnih storitev bodo subvencionirali; Prenova ceste v treh krajevnih skupnostih.

SVET NA KRKI

Študentske organizacije vabijo študente k udeležbi na tradicionalni krvodajalski akciji Častim pol litra, ki se začenja danes. Akcija bo potekala ves oktober, kri pa bo mogoče darovati v več krajih po Sloveniji, so sporočili iz Študentske organizacije Slovenije. Za udeležbo v akciji se je treba predhodno naročiti.

Oktobra bodo enote obrambnih sil ZDA v okviru redne rotacije svojih enot v Evropi opravile tranzit čez Slovenijo. Od danes do 24. oktobra bo občasno povečan promet med Koprom in Madžarsko, so sporočili z ministrstva za obrambo. Transport zavezniške opreme je predviden z vlakovnimi kompozicijami in po cesti. Kolone vojaških vozil bosta spremljala vojaška policija Slovenske vojske in občasno tudi helikopter SV, premikale pa se bodo zunaj prometnih konic.

KRKA DOMA

Novomeški svetniki so četrtkovi redni seji po skrajšanem postopku potrdili rebalans letošnjega proračuna, ki določa subvencioniranje komunalnih storitev, prilagoditev naložbene dinamike in nove postavke evropskega subvencioniranja. Potrdili so tudi nove cene določenih komunalnih storitev, ki pa jih gospodinjstva do konca leta ne bodo občutila. Občina bo namreč višje cene komunalnih storitev, ki v mesečnem povprečju za štiričlansko družino nanesejo približno 2,15 evra, v celoti subvencionirala, je na seji pojasnil župan Gregor Macedoni. Sicer pa občinski prihodki z rebalansom znašajo 62,9 milijona oz. poldrugi milijon manj evrov. Za 1,8 milijona evrov znižani odhodki pa po rebalansu znašajo 72,9 milijona evrov.

Novomeški župan Gregor Macedoni in predsednik uprave hrvaškega Gradbenega podjetja Krk Sanjin Purić sta v Gabrju pod Gorjanci podpisala pogodbo za prenovo lokalne ceste do Pangrč Grma. Naložbo v vrednosti približno 1,2 milijona evrov bo v celoti pokrila Mestna občina Novo mesto. Naložba obsega prenovo približno enokilometrskega cestnega odseka z dvema mostovoma prek potokov Sovpat in Babni potok ter ureditev strug pod tema mostovoma, cestnega vodnega odtoka in prometne signalizacije, je navedel Macedoni. Gre za pomembno cestno povezavo, ki povezuje tri krajevne skupnosti, Gabrje, Stopiče in Dolž, s prenovo pa nadaljujejo nadgradnjo krajevne infrastrukture, ki je tudi izhodišče za dostop do Gorjancev. Uvedba izvajalca v delo bo sledila še te dni, vsa gradbena dela naj bi končali v letu dni. Predsednik krajevne skupnosti Gabrje Rok Mežnar je ocenil, da gre sicer za nevarno cesto, ki je hkrati ozka in v slabem stanju. Gre tudi za šolsko pot, z njeno prenovo pa si v krajih pod Gorjanci obetajo predvsem okrepitev prometne varnosti. Mestna občina Novo mesto je zadnja leta v Gabrju uredila vaško središče z avtobusnim obračališče, lani so tam odprli novozgrajeni prizidek gasilskega doma. Za izletnike in pohodnike, ki se peš podajajo na Gorjance, so pod gabrško cerkvijo uredili avtomobilsko parkirišče in pot za pešce proti bližnjemu Jugorju.

Osrednja informativna oddaja, 10.10.2022