Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Vlak v podrt hrast pri Birčni vasi

Piše: R.K.

Čas objave:
18.01.2023 12:53

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Med Birčno vasjo in Uršnimi seli iztiril vlak, dva poškodovana, Akrapovič bo opremil Honda Racing Corporation, Danes učenci – jutri soustvarjalci prihodnosti.

SVET NA KRKI

Finančna uprava RS bo v naslednjih mesecih večjo pozornost posvetila tveganju, da zavezanci poslujejo brez transakcijskih računov. V skladu z zakonom o davčnem postopku morajo namreč vsi poslovni subjekti imeti odprt transakcijski račun pri banki ali hranilnici, sicer jim grozi kazen.

Zveza društev upokojencev predlaga, da se pokojnine februarja uskladijo vsaj za 7,1 odstotka, ne pa samo za predvidenih 4,9 odstotka. Glede na podatke o rasti inflacije in cen življenjskih potrebščin ocenjujejo, da jim bosta vlada in svet pokojninskega zavoda prisluhnila. Poleg tega naj vlada razmisli o izplačilu draginjskega dodatka, so pozvali.

KRKA DOMA

V torek zvečer je na relaciji Birčna vas - Uršna Sela iztiril potniški vlak. Po prvih ugotovitvah ogledne skupine Sektorja za kriminalistično policijo PU Novo mesto se je nesreča zgodila okoli 500 metrov pred železniško postajo Birčna vas, kjer je iztiril potniški vlak, ki je vozil na relaciji Metlika - Ljubljana. Po prvih zbranih obvestilih naj bi strojevodja na tirih opazil podrto drevo in z aktiviranjem zasilne zavore poskušal vlak ustaviti, vendar je krmilni voz vlaka kljub temu trčil v drevo, vlak pa je iztiril. V času nesreče je bilo na vlaku devet potnikov, dva sta bila lažje poškodovana, so sporočili iz PU Novo mesto. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje pa so bili v nesreči poškodovani trije potniki. Kot so sporočili, se je zaradi podrtega hrasta iztiril prvi vagon motorne kompozicije. Gasilci iz Novega mesta, Šmihela in Stranske vasi so pregledali kraj dogodka ter s tehničnim posegom vstopili v prevrnjeni vagon. Nepoškodovane osebe so prepeljali do Novega mesta, poškodovane pa na kraju oskrbeli in prenesli do ceste. Reševalci so jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Novo mesto. Železniška proga Metlika-Ljubljana bo do odprave posledic nesreče zaprta, za potnike bo organiziran nadomestni avtobusni prevoz.V Slovenskih železnicah so sicer zatrdili, da na železniški progi Metlika-Ljubljana redno odstranjujejo drevje, ki se nagiba nad železniško progo. To so zaradi težkih vremenskih razmer nazadnje očistili v torek ob 18. uri.

Podjetje Akrapovič je s podjetjem Honda Racing Corporation sklenilo tehnično partnerstvo. V sezoni 2023 bo tako slovensko podjetje s svojimi izpušnimi sistemi začelo opremljati tovarniško ekipo Repsol Honda v razredu motoGP. Podjetji sta se dogovorili za večletno sodelovanje, slovenski proizvajalec pa s tem postaja uradni dobavitelj izpušnih sistemov za Hondo Racing Corporation v kraljevem razredu svetovnega motociklizma, so sporočili iz podjetja Akrapovič. 

V avli OŠ Grm bo danes ob 17. uri okrogla miza z naslovom Danes učenci – jutri soustvarjalci prihodnosti. Gostje bodo strokovnjaki s področja šolstva in podjetništva, in sicer dr. Matej Forjan iz Šolskega centra Novo mesto, Nina Jakovljevič iz Mediodroma, dr. Mojca Juriševič iz ljubljanske Pedagoške fakultete in Robert Medle iz podjetja Roletarstvo Medle. Pogovor, ki ga bo vodila moderatorka Polonca Bilbija, bo tekel o nepogrešljivi ustvarjalnosti in kreativnosti v šoli in na delovnem mestu, znanju, veščinah in osebnosti mladih, ki iščejo zaposlitev, vlogi osnovnošolskega izobraževanja pri mladih iskalcih zaposlitve, ter nadarjenosti, razvijanju talentov ter potrebnih pogojih za razvoj le-teh. 

Osrednja informativna oddaja 18.1.2023