kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Vlomilci najbolj dejavni v zgodnjih večernih urah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V noči na torek bo minilo 30 let, odkar je Slovenijo zapustil zadnji vojak JLA. S tem je bila dokončno zaključena osamosvojitvena vojna, Slovenija pa je postala suverena država. 25. oktobra zato obeležujemo dan suverenosti, ki pa ni dela prost dan. Osrednja proslava ob prazniku bo zvečer v Kopru.

Za učence in dijake so se danes uradno začele prve počitnice v tem šolskem letu. V času t. i. krompirjevih počitnic se bodo kljub ukrepom za zajezitev epidemije zvrstile številne prireditve in delavnice po vsej državi, a pod pogojem PCT. S počitnic se bodo v šolske klopi znova vrnili 2. novembra.

Delo vlade podpira 29,4 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 62 odstotkov, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana. Največ vprašanih bi volilo SDS, ki v primerjavi s septembrom beleži največji dvig podpore. Na vrh najbolj priljubljenih politikov se je vrnila evropska poslanka NSi Ljudmila Novak.

KRKA DOMA:
Policisti opozarjajo na previdnost pred vlomi, na katere se, kot opažajo, storilci dobro pripravijo. Opazujejo namreč hiše, stanovanja in navade stanovalcev. V jesenskem in zimskem času najpogosteje vlamljajo v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Policija zato svetuje, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas, v hiši pustite prižgano luč, oziroma radio ali televizijo. Ob daljši odsotnosti pa naj bodo pozorni sosedje.

V Brežicah so te dni svečano odkrili pomnik osamosvojitveni vojni, Obelisk zmage 1991, ki ga je zasnoval Sevničan, akademski slikar Alojz Konec. Sam obelisk je visok 12 metrov in tehta okoli 20 ton.

Na Jakčevi ulici je z današnjim dnem vzpostavljena delna zapora ceste zaradi del v sklopu obnove javnega vodovodnega omrežja in kanalizacije. Promet bo potekal izmenično enosmerno, urejen je s semaforji, delna zapora pa je predvidena do sobote.

Klara Lukan, Primož Kobe in Anja Fink so bili odlični na ljubljanskem maratonu, ki je bil ta konec tedna in na katerem sta sicer slavila Kenijca. Drugouvrščena Anja Fink je osvojila slovenski maratonski naslov, Primož Kobe je slavil v teku na 21 km, Klara Lukan pa je na 10 kilometrov postavila slovenski rekord v cestnih tekih na tej razdalji in s tem za 51 sekund izboljšala svoj prejšnji rekord.

Osrednja informativna oddaja, 25.10.2021

Krka ob enih