profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Vrtec bo dražji

Piše: R.K.

Čas objave:
24.06.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Vrtec v Šentrupertu bo dražji; Dijaki prejeli 5 tisoč evrov; Ob Radulji živahno; Umrl Ladko Petretič.

SVET NA KRKI

V soboto bomo obeležili 31. obletnico osamosvojitve, že danes pa bodo po državi potekale številne slovesnosti ob dnevu državnosti. Osrednja državna proslava bo zvečer na Kongresnem trgu v Ljubljani, slavnostni govorec bo predsednik republike Borut Pahor. Še pred tem se bosta na slavnostni seji sestala državni zbor in državni svet.

Na odboru DZ za zdravstvo so poslanci obravnavali in potrdili koalicijski predlog novele zakona o nalezljivih boleznih. V opoziciji so bili do predloga kritični, še posebej do predlagane oblike nadzora DZ nad vladnimi epidemičnimi ukrepi. V koaliciji so poudarjali, da vlada ne more biti edini organ, ki odloča o posegih v človekove pravice.

KRKA DOMA

Občinski svet Občine Šentrupert je obravnavo investicijske dokumentacije za projekt izboljšanja gospodarske javne infrastrukture na Veseli Gori umaknil z dnevnega reda. Župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec je povedal:»Žal mi je, da so svetniki izglasovali umik točke o investiciji v javno infrastrukturo na Veseli Gori, saj je to zelo pomembna točka za tamkajšnje prebivalce. Občinski svet je sicer potrdil vse druge točke na dnevnem redu, kar je pomembno, saj moramo sodelovati pri projektih v korist občanov.” Pri točki o posamičnih programih upravljanja za nakupe in prodaje stvarnega premoženja je eden od članov občinskega svetazapustil sejo, ki je bila zato zaradi nesklepčnosti končana. Župan dodaja, da bodo morale nekatere odločitve počakati na septembrsko redno sejo. Občinski svet je včeraj potrdil nove cene cene programov v vrtcu za prihodnje šolsko leto. Nova cena programa za oddelek prvega starostnega obdobja bo tako višja za 3,92 odstotka, za 10,11 odstotka se zvišuje cena programa v kombiniranem oddelku, za 9,26 odstotka pa bo višja cena programa za oddelek drugega starostnega obdobja.

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Novo mesto je prejela donacijo v višini 5.000 evrov, ki jo je podarilo podjetje Eventus ob svoji 30-letnici delovanja. Simbolični ček donacije je v imenu dijakov sprejel ravnatelj šole Boris Plut, predala sta mu ga direktor podjetja Eventus Srđan Brkić ter pomočnica direktorja Klavdija Urek Bobnar. Gosta je sprejel in pozdravil Matej Forjan, direktor Šolskega centra Novo mesto, ki je poudaril, da bodo sredstva namenili dijakom, ki želijo širiti znanje na področju elektrotehnike, računalništva in multimedije.

Občina Škocjan je kot vodilni projektni partner sodelovala pri ureditvi območja ob potoku Radulja v Škocjanu. Za socialno in turistično naravnani projekt je skupaj z davkom odštela nekaj manj kot 170.000 evrov, Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja je zanj prispeval nekaj manj kot 95.000 evrov, je navedel župan Jože Kapler. Projekt je vključeval celostno in trajnostno ureditev območja ob Radulji v občinskem središču pod Metelkovim domom. Preuredili so dostopno pot do potoka, ob tej uredili razgledno ploščad za sestajanje in opazovanje okolice. Na bližnjem travniku so uredili krožno peščeno pot in ob tej t. i. tiho opazovalnico in učilnico na prostem ter namestili stopnice za dostop do potoka. Raduljo so premostili z mostom za pešce in kolesarje. Most prehod omogoča tudi gibalno oviranim posameznikom, so dodali.

V 66. letu starosti je po hudi bolezni umrl župan Kostanjevice na Krki Ladko Petretič. Do nadaljnjega bo občino vodil podžupan Robert Zagorc. Odločitev, ali bodo v občini razpisali nadomestne županske volitve ali počakali do jeseni, še ni znana, je pojasnil Zagorc. Pred jesenskimi lokalnimi volitvami se je Petretiču iztekal drugi županski mandat, funkcijo župana pa je prvič nasto