Danijel Bešič Loredan Svet24.si

Danijel Bešič Loredan: "Tega si ne bi nikoli ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

nlp Odkrito.si

Je TO najboljša fotografija NLP-ja vseh časov?!

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Vrtičkarji v novih prostorih prizidka Osnovne šole Otočec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V Slovenijo prihajajo voditelji držav EU-ja in Zahodnega Balkana, zato so na posameznih cestah predvidene občasne zapore prometa. Zaradi napovedi protesta je vlada za čas vrha omejila tudi gibanje v Ljubljani, na Bledu in okoli Brda.

Slovenec Darko Jorgić je na najnovejši lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze pridobil dve mesti in je s 23. mestom dosegel svojo najvišjo uvrstitev v karieri ter hkrati postal najvišje uvrščeni slovenski namiznoteniški igralec v zgodovini. Doslej si je s 25. mestom ta naziv delil z Bojanom Tokićem.

KRKA DOMA:
Uprava krške papirnice Vipap, katere proizvodnja od julija stoji, delavci pa so na čakanju, naj bi po neuradnih podatkih v četrtek vložila predlog za uvedbo postopka prisilne uprave. Isti dan naj bi predsednik uprave in direktor Vipapa Petr Domin odstopil, nova direktorica pa naj bi v skladu z odločitvijo nadzornega sveta postala Milena Resnik. V Vipapu uradno ne dajejo nobenih informacij, med zaposlenimi pa naj bi se razširile informacije, da bo kaj več znanega po sodni potrditvi postopka prisilne poravnave.

Prostore novega prizidka Osnovne šole Otočec so včeraj prvič obiskali vrtičkarji. Po enem letu je končan prizidek, kjer so zdaj trije oddelki vrtca, poleg njih pa tudi šest novih učilnic, ki jih bodo šolarji začeli uporabljati prihodnji teden.

V Črnomlju so začeli zbirati vloge oškodovancev, ki so utrpeli škodo v tekoči kmetijski proizvodnji zaradi posledic pozebe med 5. in 9. aprilom letos. Upoštevale se bodo vloge prispele v vložišče bčine do vključno srede, 20. oktobra.

Ljubljansko nakupovalno središče Aleja, ki je odprto od lanskega maja, je zmagalo v močni konkurenci najsodobnejših nakupovalnih središč na svetu in osvojilo najvišjo stopničko prestižnih nagrad Global RLI Awards. Premagali so finaliste iz Srbije, Italije in Kitajske.

Osrednja informativna oddaja, 5.10.2021

Krka ob enih