Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Vrtičkarji v novih prostorih prizidka Osnovne šole Otočec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V Slovenijo prihajajo voditelji držav EU-ja in Zahodnega Balkana, zato so na posameznih cestah predvidene občasne zapore prometa. Zaradi napovedi protesta je vlada za čas vrha omejila tudi gibanje v Ljubljani, na Bledu in okoli Brda.

Slovenec Darko Jorgić je na najnovejši lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze pridobil dve mesti in je s 23. mestom dosegel svojo najvišjo uvrstitev v karieri ter hkrati postal najvišje uvrščeni slovenski namiznoteniški igralec v zgodovini. Doslej si je s 25. mestom ta naziv delil z Bojanom Tokićem.

KRKA DOMA:
Uprava krške papirnice Vipap, katere proizvodnja od julija stoji, delavci pa so na čakanju, naj bi po neuradnih podatkih v četrtek vložila predlog za uvedbo postopka prisilne uprave. Isti dan naj bi predsednik uprave in direktor Vipapa Petr Domin odstopil, nova direktorica pa naj bi v skladu z odločitvijo nadzornega sveta postala Milena Resnik. V Vipapu uradno ne dajejo nobenih informacij, med zaposlenimi pa naj bi se razširile informacije, da bo kaj več znanega po sodni potrditvi postopka prisilne poravnave.

Prostore novega prizidka Osnovne šole Otočec so včeraj prvič obiskali vrtičkarji. Po enem letu je končan prizidek, kjer so zdaj trije oddelki vrtca, poleg njih pa tudi šest novih učilnic, ki jih bodo šolarji začeli uporabljati prihodnji teden.

V Črnomlju so začeli zbirati vloge oškodovancev, ki so utrpeli škodo v tekoči kmetijski proizvodnji zaradi posledic pozebe med 5. in 9. aprilom letos. Upoštevale se bodo vloge prispele v vložišče bčine do vključno srede, 20. oktobra.

Ljubljansko nakupovalno središče Aleja, ki je odprto od lanskega maja, je zmagalo v močni konkurenci najsodobnejših nakupovalnih središč na svetu in osvojilo najvišjo stopničko prestižnih nagrad Global RLI Awards. Premagali so finaliste iz Srbije, Italije in Kitajske.

Osrednja informativna oddaja, 5.10.2021

Krka ob enih