Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Za dovolj novih stanovanj v Novem mestu potrebni veliki koraki

Piše: R.K.

Čas objave:
13.03.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Za dovolj novih stanovanj v Novem mestu potrebni veliki koraki; Rekorden obisk Gregorjevega sejma; Na Senovem obeležujejo 100-letnico tamkajšnje gledališke skupine.

SVET NA KRKI

Začenja se mednarodna akcija Teden možganov, namenjena ozaveščanju javnosti o skrbi za zdravje možganov. V organizaciji Slovenskega društva za nevroznanost Sinapsa bodo v večjih slovenskih mestih v tem tednu potekale aktivnosti, na katerih se bo možgane spoznavalo skozi prizmo jezika.

Finančna uprava RS posameznike opozarja, naj ne nasedajo oglaševanim shemam davčnih svetovalcev, da gre pri odpiranju podjetij v BiH za davčno optimizacijo. Tisti, ki se za to odločijo, se morajo prepričati, da ne sodelujejo v davčni utaji. Posledice so lahko globe, v nekaterih primerih gre lahko tudi za kaznivo dejanje, opozarja Furs.

KRKA DOMA

V Novem mestu imajo na voljo premalo novih stanovanj, po številu stanovanj na 1000 prebivalcev zaostajajo tudi za drugimi mesti. Da bi zagotovili zadostno število stanovanj, bodo potrebni veliki koraki, je ob obisku v Novem mestu ocenil minister Simon Maljevac. Občina in župan Gregor Macedoni imata glede stanovanjske politike jasno sliko, kaj želijo doseči na tem področju. Na Novomeškem pa tudi vedo, kje dobiti državno podporo za gradnjo stanovanj, je povedal minister za solidarno prihodnost Maljevac. Novomeški župan Macedoni je dodal, da občina s stanovanjsko politiko podpira širši razvoj tako občine kot regije, kot pomemben segment tega pa je navedel javno stanovanjsko politiko. Občina ima tako zastavljenih več projektov na področju javnih najemniških stanovanj. Poleg 200 stanovanj, ki jih v Novem mestu že gradijo, lahko tam v prihodnjih nekaj letih pričakujejo še izgradnjo vsaj 200, če že ne 300 tovrstnih dodatnih stanovanj.

Minuli vikend je v Novem mestu potekal 27. Gregorjev sejem. S pestrim programom in številnimi razstavljavci je tradicionalni kmetijsko-živilski sejem, ki ga je organizirala Kmetijska zadruga Trebnje-Krka, pritegnil več kot 25.000 obiskovalcev vseh generacij. Osrednji govornik petkovega slovesnega odprtja sejma je bil predsednik Državnega sveta RS Marko Lotrič. Na največjem spomladanskem kmetijskem sejmu so obiskovalci našli kmetijske stroje in pripomočke, avtomobile, izdelke za dom in vrt, tekstil, bižuterijo, pa tudi lokalno pridelano sadje in zelenjavo, domače mesnine, pekovske in mlevske izdelke, domača olja, medene, mlečne in rokodelske izdelke. Letos jih je povezoval slogan Zemlja, ki nas hrani.

Gledališka skupina Delavskega kulturnega društva Svoboda Senovo, ki letos praznuje 100-letnico svojega delovanja, je ob jubileju v Kulturnem domu v Krškem v soboto pripravila slovesnost. Slavnostni govornik je bil igralec Gojmir Lešnjak Gojc, večer so nadaljevali s premierno izvedbo predstave Silvestrska sprava Toneta Partljiča. Po podatkih društva senovška gledališka skupina deluje od leta 1923. Deluje več ali manj stalno, predstav pa ni pripravljala le med drugo svetovno vojno. Njeno članstvo je starostno in poklicno raznoliko, skupino pa zadnja leta poznajo v bližnji in širši okolici Senovega. Skupina in nekateri njeni člani so dobili več nagrad ter priznanj. Med temi tudi nagrado Sklada Staneta Severja in več plaket jeseniških Čufarjevih dnevov. Zadnja leta ima nekaj več kot 40 članov, so še navedli v društvu.

Osrednja informativna oddaja 13.3.2023