Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Za košarkarji Krke sinoči poraz, a kljub temu je bila sezona uspešna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:

Zadnji dan v maju obeležujemo svetovni dan brez tobaka, ki je letos posvečen opuščanju kajenja in poteka pod geslom Odločeni! Opuščamo kajenje. Po podatkih se razširjenost kajenja v Sloveniji zmanjšuje, vse, ki kadijo, pa se spodbuja k opustitvi kajenja.

Finančna uprava RS (Furs) bo danes na pošto odpremila drugi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2020. Prvi paket izračunov je približno 960.000 zavezancem odposlala zadnji dan marca in tisti, ki so lani med letom državi plačali premalo dohodnine, jo morajo najpozneje do danes doplačati.

KRKA DOMA:
Košarkarji Krke so v tretji tekmi finala Lige Nova KBM v Ljubljani izgubili s Cedevito Olimpijo z 68:80 in tako so prvaki postali Ljubljančani. Za Krkaše se je tako letošnja sicer uspešna sezona končala. V njej so osvojili slovenski pokal, bili drugi v državnem prvenstvu ter obstali v Ligi ABA.

Od 15. marca do 15. aprila so občanke in občani občine Krško lahko oddali predloge za projekt, ki ga želijo v svoji krajevni skupnosti ali širše. Oddanih je bilo 68 predlogov za različna območja. Glasovanje o izvedbi projektov, ki jih je predlagala komisija, bo potekalo od 4. junija do vključno 11. junija - izglasovani projekti bodo predlagani v potrditev Občinskemu svetu za proračunsko leto 2022, v katerem jih bo občinska uprava tudi izvedla.

Ob Sotli na Brežiškem bodo obmejno rezilno žično ograjo nadomestili s panelno, je napovedal notranji minister Aleš Hojs, ki se je srečal z brežiškim županom Ivanom Molanom in predstavniki obmejnih vasi. Začeli naj bi jeseni. Sicer pa so govorili tudi o bližnji turistični sezoni in pričakovanem povečanem migrantskem valu. Policija je na to pripravljena, je zatrdil Hojs, če bo potrebno, bodo s pomočjo tujih policistov povečali nadzor zelene meje.

Osrednja informativna oddaja, 31.5.2021

Krka ob enih