Mary ŠEvo Svet24.si

FOTO: Kriptomilijonar na jahto lani povabil Špelo...

zdravnik Svet24.si

Zlom zdravstva: brez osebnega zdravnika je 130.000...

Primož Roglič Svet24.si

Roglič v boj za medalje v kronometru: "Bo poseben...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

Screenshot 2021-07-26 at 20.06.43 Necenzurirano

Z Janšo je bil na Mavriciju še en državni ...

moaj-slovenija Njena.si

Partner Alenke Košir je o njej povedal same lepe ...

Bahra zahirović3 Njena.si

Ljubezen na vasi: Bahra postala plavolaska

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Za sladek zaključek kolesarskega praznika poskrbel Pogačar z zmago

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 1023 PCR testov na okužbo z novim koronavirisom, pozitivnih je bilo 24 oziroma 2,3 odstotka. To je najnižje potrjeno število okužb od 30. avgusta lani. V bolnišnicah se zdravi 134 covidnih bolnikov, od tega jih 42 potrebuje intenzivno zdravljenje. Včeraj sta umrla še dva covidna bolnika.

V morju pri polotoku Kamenjak blizu Pulja so potapljači opazili meduzo mesečniko. Opozarjajo, da je bližnje srečanje z mesečniko lahko zelo boleče, ker povzroča poškodbe, podobne opeklinam.

KRKA DOMA:
Za sladek zaključek kolesarskega praznika je z zmago poskrbel Tadej Pogačar, trenutno eden največjih zvezdnikov kolesarstva, ki je zadnji dan dirke po Sloveniji zanesljivo ubranil majico vodilnega in prvič slavil skupno zmago na domači pentlji. Kolesarje so pozdravljali navijači, ki so dirko naredili še bolj posebno in kot je dejal Pogačar, so bili veličastni. Ob zaključku je bil zadovoljen tudi direktor preizkušnje Bogdan Fink, ki je med drugim poudaril, da gre zahvala vsem, ki so pomagali in sodelovali v organizacijskem odboru, v njem je namreč kar 2500 ljudi.

Poslanci Levice so vložili zahtevo za sklic nujne seje na kateri bi razpravljali o vplivu bioplinarne v Črnomlju na življenje okoliških prebivalcev in populacijo črnega močerila. Med drugim predlagajo začasno zaustavitev bioplinarne. Kot opozarjajo v poslanski skupini, se kmetijske površine v Beli krajini že vrsto let gnojijo s digestatom - odpadnim proizvodom Petrolove bioplinarne v Črnomlju. Kmetje z uporabo zastonjskega gnojila resda znižujejo visoke stroške pridelave, a hkrati povzročajo vse večji družbeni in okoljski problem.

Likovni samorastniki že ustvarjajo v Trebnjem. Začel se je namreč 54. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov Trebnje. V Galeriji likovnih samorastnikov tako do petka ustvarja pet umetnikov iz petih držav. Letošnje glasovanje se bo začelo v četrtek ob 19. uri in bo trajalo 24 ur. Slovesni zaključek tabora s podelitvijo nagrade žirije izbranemu avtorju, razglasitvijo prejemnika nagrade prijateljev galerije in razstavo podarjenih del bo v soboto ob 9.30, ob 11. uri pa bo sledila še širitev Rastoče knjige Mirnske in Temeniške doline.

Osrednja informativna oddaja, 14.6.2021

Krka ob enih