Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Začelo se je sojenje za umor 41-letnice

Piše: R.K.

Čas objave:
02.06.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Vlada je na ustanovni seji s položaja generalnega direktorja policije razrešila Antona Olaja in na njegovo mesto kot vršilca dolžnosti imenovala nekdanjega direktorja uprave kriminalistične policije Boštjana Lindava. Zadnji dve leti je opravljal funkcijo višjega policijskega svetnika in je bil premeščen v prostore policijske akademije v Tacnu. V policiji je že več kot tri desetletja, pri čemer je večji del njegove kariere povezan s področjem preprečevanja, preiskovanja in odkrivanja kriminalitete.

V okviru zaključka preventivne akcije za večjo varnost kolesarjev so z Agencije za varnost prometa danes opozorili, da so kolesarji še vedno med najranljivejšimi udeleženci v prometu. Največ nesreč se zgodi ob stiku kolesarjev z motornim vozilom, zato morajo biti tako vozniki avtomobilov kot kolesarji pri vožnji posebej previdni.

KRKA DOMA

Občina Črnomelj je na javni razpis za državna sredstva prijavila nov projekt Po poteh skrivnostnega obiskovalca. Namen projekta je trajnostno preoblikovanje javne turistične infrastrukture z vlaganji v obnovo in izgradnjo turistične infrastrukture v mestnem jedru Črnomlja, izboljšanje funkcionalnosti, varnosti in kakovosti javne turistične infrastrukture ter dviga kakovosti storitev in doživetij turistov.

Občina namerava urediti lokacijo Ajdovega zrna, obnoviti lesen mostiček čez reko Lahinjo, ki povezuje staro mestno jedro in območje Majer; urediti obvodno sprehajalno pot z zasaditvami, interpretacijo naravnih znamenitosti s poudarkom na ohranjanju narave, ter urediti medoviti zeliščni vrt s tremi doživljajsko didaktičnimi vsebinami. Poleg tega v okviru projekta načrtujejo tudi 2 nova turistična produkta in prireditev na temo netopirjev ter označiti 12 objektov kulturne dediščine. Celotna vrednost projekta je skoraj 451 tisoč evrov.

Štiri mesece po tragičnem dogodku na Sevniškem, v katerem je umrla 41-letna mama šestih otrok, je pred sodišče stopil njen 47-letni partner, ki mu obtožnica očita umor na grozovit in zahrbten način. Na predobravnavnem naroku na krškem sodišču je priznal, da jo je tepel, vendar trdi, da je ni hotel umoriti, poročajo časniki. Obtoženi se je v začetku februarja letos s šestimi mladoletnimi otroki zglasil na policijski postaji v Sevnici in v pogovoru policistom povedal, da njegova žena leži doma mrtva. Obramba je na predobravnavnem naroku predlagala izključitev javnosti za vso glavno obravnavo zaradi varstva in zaščite otrok. Kot navaja Dnevnik, bi po mnenju odvetnice otrokom kakršna koli objava v medijih škodila pri njihovem nadaljnjem psihosocialnem razvoju in bi jih z negativno konotacijo "za dolgo zaznamovala, če ne za vselej". Sodnica se z njo ni strinjala, češ da pogoji za izključitev javnosti v tej fazi postopka niso podani. Bo pa sodišče moralo odločati o predlogu zagovornice za izločitev izvedenskega mnenja psihiatrinje, češ da njena ocena psihiatričnega stanja obtoženega temelji na izjavah otrok kot privilegiranih prič, zato njihove izjave ne morejo biti dokaz v tem postopku. Za umor na grozovit in zahrbten način je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.

Osrednja informativna oddaja, 2.6.2022