radio1 Svet24.si

Janša s Kurzem na Triglav, Avdić s Pitschko na ...

operacija, kirurginja Svet24.si

Kirurginja zarezala v napačno nogo! Kazen 2700 ...

Ursula von der Leyen Svet24.si

Predsednica Evropske komisije o obveznem cepljenju...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

20210604-01063296 Necenzurirano

Vizjak bi imel za šefa Triglavskega narodnega ...

Meghan Odkrito.si

Meghan Markle - O tem še nikoli ni govorila ...

grilc Ekipa24.si

Sporočilo žene, ki TRGA SRCE: Smrt slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Začetek urejanja javne razsvetljave na Foersterjevi ulici

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
22.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Varuh človekovih pravic Peter Svetina je ob današnjem svetovnem dnevu voda opozoril na pravico do čiste pitne vode. V Sloveniji smo pravico do pitne vode leta 2016 zapisali v ustavo, je spomnil in posvaril pred rokohitrskimi rešitvami, ki bi lahko to pravico ogrozile.

Fundacija Študentski tolar je za socialno ogrožene študente razpisala denarno pomoč v skupni višini 30.000 evrov. Študenti se na poziv lahko prijavijo najkasneje do 20. aprila, posameznik pa lahko dobi denarno pomoč v vrednosti 200 ali 300 evrov.

Za dobrih 40.000 učencev devetih in šestih razredov se danes začenja pilotno e-testiranje nacionalnega preverjanja znanja. Namen je, da se učenci seznanijo z računalniškim programom in različnimi tipi nalog. Sočasno bo e-test reševalo do 5000 učencev, za kar so šole razdeljene v dve približno enaki skupini po številu učencev.

KRKA DOMA:
Zaradi ugodnih vremenskih razmer se je prejšnji teden predčasno zaključila druga etapa ureditve javne razsvetljave na Župančičevem sprehajališču od razcepa poti pri Pumpnci do Cegelnice. Z novim tednom pa se dela nadaljujejo na Foersterjevi ulici, od zaključka Župančičevega sprehajališča do trgovskega centra Rialto. Dela bodo trajala predvidoma do sredine aprila, v tem času, dela bodo potekala vsak dan med 7. in 17. uro, pa bo na območju veljala delna zapora prometa.

V Grosupljem so prejšnji teden podpisali pogodbo za izgradnjo novega nadvoza Motvoz. Gre za nadvoz prek železniške proge proti Ponovi vasi in sicer bodo obstoječi nadvoz porušili in zgradili novega, ki bo širši in sodobnejši. Na nadvozu bodo uredili tudi površine za pešce in kolesarje. Hkrati z gradnjo novega nadvoza bo potekala tudi nadgradnja železniške postaje, na območju ukinjenega nivojskega prehoda v bližini Sončnih dvorov pa bodo zgradili dodatni podhod. Obenem bodo obnovili celotno postajno poslopje, vsi dostopi na železniški postaji pa bodo prilagojeni invalidom in funkcionalno oviranim osebam.

Košarkarji Krke so v dramatični tekmi 4. kroga Lige Nova KBM za prvaka v gosteh po podaljšku premagali Šenčur s 102:98 in dosegli drugo zaporedno zmago v Ligi za prvaka, hkrati tudi drugo pod vodstvom Daliborja Damjanovića. Krkaši imajo v Ligi Nova KBM za prvaka dve zmagi in dva poraza, v naslednjem krogu pa že v torek, 23. 3., ob 20.30 gostijo moštvo Cedevite Olimpije.

Osrednja informativna oddaja, 22.3.2021

Krka ob enih