harry meghan2 Svet24.si

Kam je izginila Meghan Markle?

potapljaci02 Svet24.si

»Poveljniki tujih mornaric vedo, kdo smo, in ...

Asta vrečko Necenzurirano

Asti Vrečko zaradi opozicije prepovedali nastop ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

milanic mamic Ekipa24.si

Darko Milanič četnik?! Na sramoten način so mu ...

Liza Praprotnik_noseča Njena.si

Slovenska voditeljica in igralka ima že lepo ...

meta hrovat Ekipa24.si

Žalostno! Nove podrobnosti o grozni nesreči Mete...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Zaključena prenova notranjega 25-metrskega bazena

Piše: R.K.

Čas objave:
04.07.2022 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Dolenjski dnevi na Krki, obnova ribniškega bazena končana, opozorilna prometna signalizacija za boljšo varnost.

SVET NA KRKI

Agencija za varnost prometa in policija danes začenjata nacionalno preventivno akcijo Varnostni pas varuje vas. Akcija opozarja na pomembnost uporabe varnostnega pasu vseh potnikov na vsaki, tudi krajši poti. Do 21. junija so namreč policisti ugotovili že 22.376 kršitev uporabe varnostnih pasov, od tega kar 2407 kršitev pri otrocih.

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile štiri smrtne prometne nesreče, v katerih je umrlo pet ljudi. Letos so slovenske ceste terjale 54 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 50 smrtnih žrtev, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

KRKA DOMA

V Straži je ta konec tedna potekala tridnevna prireditev »Dolenjski dnevni na Krki« v okviru katere se je včeraj odvijal tudi nedeljski spust po reki Krki. Tradicionalni Dan na Krki poteka že od leta 2010, prvi vikend v juliju v organizaciji Občine Straža. Kot je povedal župan Dušan Krštinc se je prireditev rodila iz ideje za nedeljski spust, pred osmimi leti pa je največji rekreativni dogodek na dolenjski lepotici prerasel v tridnevno prireditev z naslovom »Dolenjski dnevi na Krki«. Udeleženci na vodi in ob vodi so uživali v rekreaciji in druženju.

V občini Ribnica je zaključena prenova notranjega 25-metrskega bazena v Športni dvorani Ribnica, ki je hkrati edini bazen v občini. Tega bodo po pridobitvi uporabnega dovoljenja najprej odprli za športna društva, kar naj bi se zgodilo predvidoma čez dva tedna, do konca leta pa tudi za vse ostale.

Na Planinski cesti v mestu Sevnica je bila konec junija urejena nova opozorilna prometna signalizacija na prehodih za pešce. Opozorilna signalizacija ima nameščene utripalke s senzorji merilcev hitrosti. LED utripalke začnejo ob preseženi predpisani hitrosti voznika utripati. Signalizacija tako voznike opozarja na preseženo hitrost. Nova signalizacija je nameščena na treh prehodih za pešce na Planinski cesti.

Krka ob enih, 4.7.2022