900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Zaključne projekt gradnje in obnove vodovodnega sistema

Piše: R.K.

Čas objave:
29.03.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Občine Kočevje, Ribnica in Sodražica zaključile skupni projekt gradnje in obnove vodovodnega sistema; Danes v Novem mestu maša za žrtve vojne v Ukrajini in mir.

SVET NA KRKI

Potem ko so kmetje v petek z opozorilnimi protesti zahtevali spodbudno okolje za kmetovanje, bodo prihodnji teden s predstavniki vlade sedli za skupno mizo. Sestanek kmetijske ministrice Irene Šinko s predstavniki kmetov bo v ponedeljek popoldan pri predsedniku vlade Robertu Golobu.

Strokovnjaki Svetovne zdravstvene organizacije so včeraj v prenovljenih priporočilih zapisali, da zdravim odraslim ne priporočajo več kot tri odmerke cepiva, saj dodatni odmerki zagotavljajo le malenkostno višjo zaščito. Kljub temu pa poudarjajo, da cepljenje z dodatnimi odmerki ne predstavlja dodatnih tveganj.

KRKA DOMA

Občine Kočevje, Ribnica in Sodražica so zaključile projekt Soriko, v okviru katerega so prenovile in dogradile svoj vodovodni sistem ter tako zagotovile zanesljivo in kakovostno vodooskrbo za 25.000 prebivalcev. Gre za projekt, ki zelo dobro odgovarja na vprašanje, kako vodo pripeljati do ljudi, je na predstavitvi povedal minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan. Projekt Soriko so omenjene tri občine začele leta 2016. Zgrajenih je bilo 68 kilometrov cevovodov in 11 črpališč. Pet vodohramov so obnovili, pet so jih zgradili na novo, zgradili so tudi tri vodarne za pripravo pitne vode s sistemom ultrafiltracije. Na delno obnovljen in delno dograjen sistem so poleg starih priključile dodatnih 1400 odjemalcev ter tako zagotovile stabilno in kakovostno oskrbo z vodo za skupaj 25.000 ljudi.

Predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) in novomeški škof Andrej Saje bo nocoj v novomeški stolnici sv. Nikolaja daroval mašo za žrtve vojne v Ukrajini in za mir. Maše se bodo udeležili tudi begunci iz Ukrajine, ki živijo v Novem mestu in okolici. Kot so sporočili iz Slovenske škofovske konference, so se katoličani v Evropi na pobudo Sveta evropskih škofovskih konferenc v preteklosti že povezali v molitvi za težave, ki so prizadele globalni svet. Leta 2020 so molili za končanje epidemije covida-19, leto pozneje za žrtve epidemije, lani pa ob posvetitvi in izročitvi Rusije in Ukrajine Marijinemu brezmadežnemu srcu. Letos pa je Svet evropskih škofovskih konferenc 39 evropskih škofovskih konferenc povabil, da se v postnem času pred veliko nočjo povežejo v t. i. evharistično verigo, kjer bo vsak dan v postu posamezna škofovska konferenca molila za žrtve vojne in za mir v Ukrajini.