Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Gordana Grandošek Whiddon Njena.si

Vražja dama spregovorila o izgubi otroka

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Zastavljeni prvi koraki za kakovostno življenje starejših

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.09.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Epidemija covida-19 še naprej narašča s podvojitvenim časom približno 13 dni. Kot napovedujejo na Institutu Jožef Stefan se bo podvojitveni čas v naslednjem obdobju predvidoma močno skrajšal. Slovenija, ki je v rdeči fazi, pa bo v temno rdečo predvidoma prešla sredi septembra.

V kosovskem mestu Peć so sinoči ustrelili kandidata Demokratske stranke Kosova za župana mesta Astrita Ademaja. Poleg njega je bil ubit še bivši županski kandidat stranke v mestu Dečani Blerand Kadrijaj. Vzrok streljanja še ni znan.

Ob vseh uspehih bo mladi slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar poskušal osvojiti kolajno tudi na evropskem prvenstvu, ki se je včeraj začelo v Trentu. Prvo priložnost je sicer zamudil, ker je mešana ekipa zaradi poškodbe Urše Pintar odpovedala nastop, ostaneta mu še dve. Že danes bo nastopil na posamičnem kronometru, nato pa še v cestni vožnji.

KRKA DOMA:
V Novem mestu so lokalne skupnosti zastavile povezovalne korake za kakovostno življenje starejših. Da bodo znali poskrbeti za starejše, so se vključili v evropski projekt SI4CARE. Znanje, ki ga bodo pridobili s partnerstvom v projektu bodo prenesli tudi v lokalno okolje. Sledi izoblikovanje lastne vizije skrbi za starejše, predvidoma do prihodnjega poletja pa bodo pripravili tudi občinsko strategijo dolgožive družbe.

Sinoči je potekala podelitev laskavih nazivov zdravnikom, ki jo tradicionalno prireja revija Viva. Letošnji izbor Moj zdravnik je že 25. po vrsti, moj družinski zdravnik pa je letos postal Željko Pleša iz Zdravstvenega centra Aristotel v Krškem. Bralci so glasove oddali več kot 2000 različnim zdravnikom.

Danes zjutraj sta bila v naši regiji spet dva potresna sunka in sicer so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 5.24 in 5.25 zabeležili dva šibka potresna sunka, magnitude 0,9. Žarišče potresa je bilo v bližini Radeč, čutili pa so ga posamezni prebivalci Radeč in Zidanega Mosta.

V Kulturnem centru v Semiču je še do 19.septembra na ogled razstava Evropa in Evropejci 1950–2020 – 70 let Schumanove deklaracije. Pripravila sta jo ekipi Kulturnega centra Semič in Arhiva Republike Slovenije, osvetljuje pa zgodovinsko prelomnico pri nastanku Evropske unije.

Osrednja informativna oddaja, 9.9.2021

Krka ob enih