atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Zdravstveni minister pohvalil dobre cepilne prakse v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Počasi gre h koncu že tretji letošnji vrpočinski val, ki nas je zajel v tem tednu. Temperature te dni sicer niso rekordne, a občutek vročine je večji, saj je v zraku veliko vlage. V noči na ponedeljek pa nas bo prešla hladna fronta in od hude vročine se bomo za nekaj časa poslovili. Pregreto ozračje bodo ponekod že danes ohladile nevihte, še več jih bo jutri in v nedeljo.

Davčni zavezanci iz junijskega svežnja imajo še danes čas za doplačilo premalo plačane dohodnine. Zavezancem, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

Kajakaš Peter Kauzer, eden od kandidatov za medaljo, ni ponovil uspeha iz Ria. Po težavah v zgornjem delu, kjer ga je zadržala vodna past, je bil srebrni iz Ria prepočasen, da bi se uvrstil med najboljšo deseterico. Na koncu je zasedel 12. mesto med 20 tekmovalci.

KRKA DOMA:
Minister za zdravje Janez Poklukar je včeraj obiskal mobilno cepilno enoto za cepljenje proti covidu-19 Zdravstvenega doma Kočevje. Izrazil je navdušenje nad dobrimi praksami, ki so jih vzpostavili v občini in druge slovenske občine pozval, da si Kočevje vzamejo za zgled, saj virus lahko premagamo le skupaj. Ob tem je minister med drugim napovedal tudi odprtje mobilnega centra Brežice.

V galerijskem parku v Kostanjevici na Krki bodo jutri končali 29. bienalni Mednarodni simpozij kiparjev Forma viva 2021. Kostanjeviška galerija sicer letos obeležuje 60-letnico.

Ta konec tedna bo Novo mesto, na velodromu v Češči vasi, gostilo evropsko prvenstvo v karateju, na katerem se bo pomerilo več kot 500 tekmovalcev iz 18-ih evropskih držav. V soboto je poleg otvoritve na sporedu tekmovanje nižjih pasov, v nedeljo tekmovanje višjih pasov (rjavi in črni pas).

Osrednja informativna oddaja, 30.7.2021

Krka ob enih