mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Združili moči za Festival cvička

Piše: R.K.

Čas objave:
15.02.2022 13:02

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Policisti so v ponedeljek opravili hišne preiskave pri sedmih osebah, starih od 16 do 57 let, med katerimi je ena ženska. Razširjali so slike in posnetke spolnih zlorab otrok. Po besedah Roberta Tekavca iz uprave kriminalistične policije gradivo prikazuje otroke od treh do 13 let, med njimi pa ni slovenskih. Do zdaj tudi niso ugotovili, da bi sedmerica gradivo izdelovala sama oz. zlorabljala otroke. Hišne preiskave so na podlagi 28 prijav izvedli kriminalisti Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Kranj, v sodelovanju z upravo kriminalistične policije.

Bograč, ki so ga kuhali 3. in 4. septembra lani v Lendavi, je največja znana količina bograča, ki so ga skuhali v kotlu, so v ponedeljek uradno potrdili iz Guinnessove knjige rekordov in v Lendavo poslali certifikat, ki to potrjuje. Kuharska ekipa je v svetovni prestolnici bograča skuhala 1801 kilogram te jedi.

KRKA DOMA

Festival cvička, ki bo med 27. in 29. majem 2022 potekal na treh prizoriščih, obljublja pet večjih dogodkov in bogat spremljevalni program skozi celoten mesec maj. Partnerji projekta so Zveza društev vinogradnikov Dolenjske, ki letos obeležuje 50. obletnico Tedna cvička, Društvo novomeških študentov, ki bo v soboto 28. maja na Novem trgu po desetih letih priredilo tradicionalno Cvičkarijo, Festivalu cvička pa se pridružuje Pop Up Wine Festival, ki se bo odvil 27. maja na gradu Grm in bo letos izveden že 6. leto. Na podpisu pogodbe je zbrane nagovoril župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ki je poudaril pomen skupnega festivalskega dogajanja, predvsem pa zadovoljstvo ob tem, da se tradicionalna prireditev Teden cvička vrača v Novo mesto.

Na območju pri novem otroškem vrtcu, teniških igriščih in srednji šoli v črnomaljski Loki namerava tamkajšnja občina urediti medgeneracijski športno-družabni park, v katerem načrtujejo tudi učilnice na prostem. Občina se je za sofinanciranje prvega ureditvenega dela, ki obsega izgradnjo kolesarskega parka, konec preteklega leta prijavila na razpis Fundacije za šport. Jože Migalič z oddelka za družbene dejavnosti črnomaljske občinske uprave je dejal, da zamisel o omenjenem parku podpira tudi pristojno ministrstvo, in da si od tega obetajo določeno sofinanciranje ter pomoč pri izvedbi.

Osrednja informativna oddaja, 15.2.2022