Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Zelena luč za status mestne občine za Krško, ne pa tudi za Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 7315 PCR-testov in z njimi potrjenih 2631 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je tako bilo skoraj 36 odstotkov opravljenih testov, umrlo je 10 bolnikov s covidom-19.

Lonely Planet je Slovenijo zaradi njene raznolike kulinarične ponudbe in številnih možnosti aktivnih doživetij uvrstil na peto mesto med desetimi priporočenimi državami za obisk v letu 2022. Poleg Norveške je Slovenija edina evropska država, ki se je uvrstila na ta seznam.

Iz pištole, ki jo je prejšnji teden med snemanjem filma sprožil igralec Alec Baldwin, je bil izstreljen pravi naboj, ki so ga potegnili iz ramena ranjenega režiserja. Pomočnik režiserja je priznal, da pištole ni dobro preveril, preden jo je predal igralcu.

KRKA DOMA:
Odbor DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je dal zeleno luč predlogu novele zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij, po katerem bi občina Krško dobila status mestne občine. Ni pa podprl dopolnil, da bi z novelo zakona takšen status dobili tudi občini Brežice in Jesenice. Če bo novela zakona potrjena v DZ, bo Krško 12. mestna občina v Sloveniji.

Četrta najstarejša Slovenka, Julijana Zakrajšek iz Velikih Lašč, je danes upihnila 109. svečko. Še vedno polna življenja in še vedno skoraj v celoti poskrbi sama zase. Univerzalnega recepta za dolgo življenje nima, saj ima, kot pravi, vsak svojega. Recept za tako dolgo življenje je po njenih besedah morda tudi ta, da ni bila nikoli poročena in da ni imela skrbi z otroki, se pošali. Jih je pa vedno nadvse rada popazila, ko je bilo treba.

Oktober je mesec, ko praznuje Občina Semič. Dan, ki je temu posvečen, je 28. oktober in tega dne, pred natanko 80. leti, je bila na Smuku nad Semičem ustanovljena Semiška četa. Ob občinskem prazniku so se razveselili številnih novih pridobitev, nocoj pa bo osrednji dogodek, na katerem bodo podelili tudi občinska priznanja. Najvišje – naziv častnega občana bo prejel Dušan Plut za neprecenljiv prispevek k razvoju, napredku in prepoznavnosti občine.

Letošnja Jenkova nagrajenka je Novomeščanka Nina Dragičević za zbirko To telo, pokončno, ki jo je žirija opredelila kot knjigo, ki jo v tem trenutku zagotovo potrebujemo.

Osrednja informativna oddaja, 28.10.2021

Krka ob enih