kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Železniška postaja Grosuplje ima novo podobo

Piše: R. K.

Čas objave:
12.08.2022 12:53

V današnji informativni oddaji Krka ob enih: Železniška postaja Grosuplje ima novo podobo; Tomaž Potočnik ujel kapitalnega soma; Tla v Kočevju so se zatresla.

SVET NA KRKI

Danes je mednarodni dan mladih. Združeni narodi so leta 1999 ta dan namenili mladim in opozarjanju na njihov položaj, vlogo v družbi, pravice in dolžnosti. Tokratna tema je medgeneracijska solidarnost. S tem ZN poudarjajo, da mora svet izkoristiti poln potencial vseh generacij in da je medgeneracijska solidarnost bistvena za trajnostni razvoj.

Mineva 60 let od smrti arhitekta Maksa Fabianija, enega najvidnejših arhitektov Avstro-Ogrske monarhije. Fabiani se je rodil leta 1865 v Kobdilju pri Štanjelu. Načrtoval je stavbe na Dunaju, v Ljubljani in Trstu, bil je urbanist popotresne Ljubljane. Vodil je tudi povojno prenovo številnih naselij na Goriškem, Vipavskem in Krasu.

KRKA DOMA

V Grosuplju so celovito prenovili železniško postajo. Z nadgradnjo so pričeli v maju 2022, dela so bila junija letos zaključena. Železniška postaja ima nove tire, otočne perone ter obnovljeno postajno poslopje. Zgradili so tudi dva podhoda, enega prav na železniški postaji in drugega pri Sončnih dvorih. Nov je tudi nadvoz Taborska. Javni prevoz v Grosupljem sicer z leti postaja uporabnikom vedno bolj prijazen. Na občini Grosuplje se zavedajo pomena spodbujanja trajnostne mobilnosti in sledijo sodobnim trendom. Avtobus 3G je tako po številnih uvedenih spremembah v zadnjih letih prebivalcem Grosuplja postal blizu. Uredili so tudi novo parkirno hišo ob glavni avtobusni in železniški postaji, da lahko potniki svojo pot nadaljujejo z avtobusom ali vlakom. 

V torek, 9.avgusta je v zgodnjih večernih urah mladi član Ribiške družine Novo mesto Tomaž Potočnik v spremstvu očeta ujel kapitalnega soma. Sprva sta oba pomislila na kapitalno ščuko, vendar sta kmalu po načinu borbe in moči ribe spoznala, da gre najverjetneje za soma. Som je v dolžino meril 160 cm. Tomaž Potočnik je s tem premagal svojega očeta, ki je v preteklosti že ujel nekaj kapitalnih rib. Soma sta po fotografiranju športno izpustila nazaj v globino reke Krke. 

Včeraj ob 22.35 uri so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 0,8 v bližini Kočevja, 51 km jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Kočevja, Stare Cerkve, Mlake pri Kočevju, Gorenj, Slovenske vasi in Konca vasi. Agencija za okolje ocenjuje, da intenziteta potresa ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici.

Osrednja informativna oddaja, 12.8.2022