andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Železolivarno na Dvoru čakajo lepši časi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Ob opravljenih 4929 PCR-testih so včeraj potrdili 1124 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih izvidov je bil 22,8-odstotenV bolnišnicah zdravijo 624 covidnih bolnikov, od tega jih je 203 na intenzivni negi. Umrlo je 10 covidnih bolnikov.

Trgovinsko zbornico Slovenije je sredina odločitev vlade, da od danes v trgovinah velja omejitev ena stranka na 10 kvadratnih metrov, presenetila. Po besedah predsednice zbornice Mariče Lah te odločitve niso pričakovali, saj se nihče z nobenega ministrstva glede novega omejevanja ni posvetoval z gospodarstvom.

Tudi letošnje praznovanje božiča v Vatikanu bo zaznamovala pandemija covida-19, a bo vseeno potekalo nekoliko bolj običajno kot lani. Med drugim se bo pri maši na božični večer zbralo precej več ljudi, na božič pa bo papež Frančišek znova podelil blagoslov mestu in svetu z balkona vatikanske bazilike.

KRKA DOMA:
Ministrstvo za kulturo je s koroškim gradbenim podjetjem Kograd IGEM včeraj podpisalo pogodbo za ureditev območja nekdanje Auerspergove železolivarne na Dvoru pri Žužemberku in gradnjo razstavišča o naravnih znamenitostih doline Krke ter dvorski tehnični dediščini. Železolivarna na Dvoru je bila v 19. stoletju eden največjih industrijskih obratov na Dolenjskem in hkrati največja železolivarna južno od Alp.

V Kočevju so mladim v uporabo predali prostore na Trgu zbora odposlancev, namenjene druženju, koristnemu preživljanje prostega časa in ustvarjanju. Prostori, ki jih je zagotovila občina, bodo del Kluba mladih Kočevja in pomenijo zametek dolgo pričakovanega mladinskega centra, ki ga želijo vzpostaviti v občini. V prostorih, ki so jih poimenovali Mladinski klub Kočevje, s pomočjo mentorjev že načrtujejo različne dogodke, projekte in družbene akcije.

Udeleženci programa socialna aktivacija M O S T, ki ga izvajajo na novomeškem Rdečem križu, so v ponedeljek pripravili dobrodelni bazar Iz omare za otroke. V celodnevni akciji so zbrali kar 904, 18 evrov, ki jih bodo namenili za pomoč socialno šibkim. Pri stojnici se je ustavilo približno 200 dobrosrčnih posameznikov, in prav toliko izdelkov je bilo izmenjanih.

Osrednja informativna oddaja, 23.12.2021