Janez Janša Svet24.si

Janša obkrožen z jastrebi in teoretiki zarote

prostitucija Svet24.si

S prodajanjem spolnih storitev je zaslužila hišo

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

Boštjan Bandelj Reporter.si

Bivši študent Roberta Goloba je eden ...

neymar Ekipa24.si

Brazilci v solzah zapuščajo Katar: Hrvati po ...

Nebo_Xmas_Rebeka-18_foto_Marko_Delbello_Ocepek Odkrito.si

Rebeka Dremelj: »Če le lahko, vedno pomagam, to ...

lanisek (2) Ekipa24.si

Norooooooo!!! Kakšen skok in kakšna zmaga za ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Znan je kralj cvička

Piše: R.K.

Čas objave:
13.04.2022 12:42

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Pred volitvami v državni zbor lahko oskrbovanci domov za starejše ter volivci, ki so v bolnišnicah ali zaporu, in tisti, ki so v izolaciji zaradi okužbe s koronavirusom, še danes okrajni volilni komisiji sporočijo, da želijo glasovati po pošti. Na enak način lahko glasujejo tudi invalidi.

Na območju Viča je bil v torek nekaj pred 9. uro huje poškodovan 36-letni moški. Po doslej zbranih podatkih policije sta se dve osebi sprli, pri čemer je 27-letnik z ostrim predmetom zabodel 36-letnika. Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer ostaja na zdravljenju. Njegovo življenje je ogroženo.

KRKA DOMA

V Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto so okviru letošnjega 50. Tedna cvička pripravili ocenjevanje lanskega dolenjskega vinskega pridelka. Novi kralj cvička postal Janez Colnar, mlajši. Njegov cviček je prejel zelo visoko oceno 16,38. Razglasitev in kronanje kralja cvička pa bo potekalo konec maja na Festivalu cvička, v Novem mestu.

Knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja bodo v mednarodnem letu ribištva in ribogojstva od 19. aprila do 19. oktobra zbirale spomine na temo Življenje ob vodi. Zbrano digitalizirano gradivo bodo shranili v svojem arhivu in ga delno uporabili za pripravo novih digitalnih zbirk na spletnem portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in župan Občine Straža Dušan Krštinc sta podpisala sporazum o sofinanciranju prenove dveh odsekov regionalne ceste na relaciji Soteska – Novo mesto v skupni višini 4,4 mio evrov. Na območju Občine Straža bodo tako prenovili in posodobili 1230 metrov regionalne ceste. Prvi odsek predstavlja povezavo od nivojskega prehoda pred vstopom v Stražo iz smeri Soteska do mostu v Straži v dolžini 530 metrov, drugi odsek ceste v dolžini 700 metrov, ki bo deležen tudi temeljite razširitve pa poteka od križišča v Vavti vasi do priključka parkirišča pri tamkajšnji osnovni šoli. V okviru načrtovanega projekta bodo v osrednjem straškem križišču povečali pretočnost prometa z umestitvijo zavijalnih pasov in ureditvijo priključka lokalne ceste »Na žago«. V sodelovanju z lokalno skupnostjo bodo uredili tudi meteorno kanalizacijo, obnovili cestno razsvetljavo in vodovod v dolžini 220 metrov ter zgradili pločnik po celotni dolžini odseka proti osnovni šoli Vavta vas, kjer bodo posodobili tudi javno razsvetljavo, na enem delu zgradili novo kanalizacijo in obnovili vodovod.

Osrednja informativna oddaja, 13.4.2022