Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Znani najboljši športniki

Piše: R.K.

Čas objave:
18.02.2022 12:48

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Čeprav bodo pustovanja po Sloveniji tudi letos krojili epidemiološki ukrepi, bodo nekateri manjši dogodki že potekali tudi v živo neposredno pred občinstvom. Tradicionalnih množičnih povork, kakršna sta Kurentovanje na Ptuju in karneval v Cerknici, pa tudi letos ne bo, maškare bodo odganjale zimo prek spleta ali televizije. Eden redkih krajev, kjer so napovedali pustno povorko na prostem za širšo javnost, je Novo mesto, kjer bo na pustno soboto, 26. februarja, karneval s pustno povorko in animacijskim programom za najmlajše. 

Ena od perečih težav slovenskega zdravstva je pomanjkanje družinskih zdravnikov. Generalna direktorica ZZZS Tatjana Mlakar vidi pri naslavljanju tega področja še nekaj manevrskega prostora v trenutni ureditvi, med drugim s prenosom kompetenc oz. nalog z zdravnika na ostale člane tima ambulante družinske medicine.

KRKA DOMA
Na prireditvi »Športnik leta 2021«, ki je tokrat ponovno potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine, je bila za najboljšo športnico razglašena rokometašica Petra Kramar, košarkarica Živa Windisch Mišjak je drugouvrščena športnica v novomeški občini in atletinja Eva Murn tretjeuvrščena. Najboljši športnik je postal kolesar Gal Glivar, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Matevž Šuštaršič in Uroš Slatinšek. Najuspešnejši klub v novomeški občini je Ženski rokometni klub Krka. To je bila že tradicionalna 36. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto, ki je po letu premora ponovno v živo zbrala novomeške športnike in športnice.

V Kočevju so predstavili nov, celovit načrt gradnje 3s razvojne osi od Ljubljane do Petrine. Kočevski župan Vladimir Prebilič je nov koncept označil kot prelomen. Za razliko od dosedanjega, ki je predvideval le manjše spremembe že obstoječe ceste, nov načrt v večjem delu predvideva povsem novo traso. Nova trasa ceste z obvoznicami je predvidena od Lavrice mimo Škofljice do Pijave Gorice, od Turjaka mimo Rašice in Velikih Lašč ter nato od Žlebiča mimo Ribnice, Nemške vasi ter Kočevja do Livolda. Na posameznih odsekih bo šla trasa po obstoječi cesti, ki jo bodo rekonstruirali in kjer se bo le dalo, opremili s tretjim pasom. Na ta način bodo obstoječo cesto razbremenili tranzitnega prometa, hkrati pa pomembno skrajšali potovalni čas iz tega dela države. Iz Ribnice v Ljubljano bi tako po novem prišli v pol ure, iz Kočevja do Ljubljane pa v 40 minutah.

Potem ko je šentruperski občinski svet predlog proračuna za leto 2022 vendarle obravnaval, je dopolnjeni predlog proračuna od danes do 4. marca v javni obravnavi. Župan Anton Martin Kostelec je povedal, da so sodelavci občinske uprave zadovoljni, ker je občinski svet vendarle dal zeleno luč, da gre predlog proračuna v javno obravnavo. Proračun predvideva približno 5,5 milijona evrov prihodkov in odhodkov.

Osrednja informativna oddaja, 18.2.2022