Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

mark Zuckerberg Odkrito.si

Konec ali novi začetek!?

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Znani prejemniki Župančičevih diplom

Piše: R.K.

Čas objave:
28.01.2022 13:02

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Policija in Finančna uprava sta, ob pomoči francoskih varnostnih organov in Europola, uspešno zaključili eno izmed najbolj obsežnih akcij na področju nezakonite proizvodnje s tobačnimi izdelki v Sloveniji doslej. Razkrita je bila mednarodna hudodelska združba, ki je na območju Slovenije nezakonito proizvajala tobačne izdelke in jih tihotapila po Evropski Uniji, glavni ciljni trg pa je bila Francija. Zaseženih je bilo več kot 17 ton tobaka v zdrobljenih listih, več kot 21 ton drobno rezanega tobaka, stroji ter drug material za nezakonito proizvodnjo. Preprečili so za 6,8 milijona evrov oškodovanja državnega proračuna.

Reprezentativni sindikati v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva so zaradi vladnega kršenja dogovora o nadaljevanju pogajanj napovedali stavko, ki se bo začela 16. februarja. Zahtevajo takojšen začetek pogajanj ter sprejem standardov skladno s stavkovnimi sporazumi iz leta 2018, so sporočili.

KRKA DOMA
Črnomaljski občinski svetniki so včeraj sprejeli proračun za leto 2022. Več kot polovico so ga namenili za investicije. Med drugim so v proračunu zagotovljena sredstva za gradnjo težko pričakovane nove osnovne šole Loka. Med večjimi projekti so še dokončanje gradnje Vrtca Loka, dograditev OŠ Dragatuš, statična sanacija in ureditev prostorov v nekdanjem dijaškem domu, izgradnja kanalizacijskega omrežja v Črnomlju in regionalne kolesarske povezava Črnomelj- Kanižarica. Svetniki so sprejeli tudi sklep, da Župančičevo diplomo za leto 2021 prejme Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš, Tamburaši KUD Oton Župančič Vinica, Knjižnica Črnomelj in Ana Marija Blažič. Diplome bodo prejeli na občinski proslavi ob kulturnem prazniku prihodnji petek.

Skupina Krka je v letu 2021 ustvarila 1,57 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je dva odstotka več kot leto prej in nov rekord. Čisti dobiček se je povečal za pet odstotkov na 304,7 milijona evrov, so sporočili iz družbe. Kot ocenjuje predsednik uprave Jože Colarič, ki so mu nadzorniki lani mandat podaljšali do konca leta 2027, je Krka v izzivov polnem letu poslovala uspešno in skladno s pričakovanji - prodaja je bila rekordna in dosežena v vseh prodajnih regijah z izjemo zahodne Evrope, dobičkonosnost je na visoki ravni.

Krajevni uradi Žužemberk, Šmarjeta, Škocjan in Šentjernej, ki delujejo na območju Upravne enote Novo mesto, so v času od 24. 01. 2022 do 09.02.2022 zaradi bolezni zaprti. V tem času lahko stranke urejajo zadeve na sedežu Upravne enote Novo mesto. Za storitev pa se je potrebno predhodno naročiti preko telefona ali elektronske poše.

Atletska zveza Slovenije je sklenila pogodbe s svojimi najboljšimi športniki za letošnje leto. Vrednost letošnjih pogodb je skoraj 290.000 evrov, skupno je v sistem financiranja vključenih 122 športnikov. V skupini z vrednostjo pogodb po 5500 evrov sta tudi Klara Lukan in Primož Kobe.

Osrednja informativna oddaja, 28.1.2022