Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Znova vožnja v napačno smer na dolenjski avtocesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V Podravju je v zadnjem tednu močno naraslo število okuženih z novim koronavirusom, medtem pa zanimanje za cepljenje proti covidu-19 v regiji, ki je po precepljenosti že sedaj na repu, stagnira. Na testiranjih v mariborskem zdravstvenem domu je po besedah direktorja Jerneja Završnika pozitiven že vsak drugi PCR-test.

Fundacija Svečka bo ta teden v štiriindvajsetih slovenskih krajih ponovno organizirala ekološko-humanitarno akcijo Manj svečk za manj grobov. Namen akcije je pred 1. novembrom, ki je znan po potrošništvu, del sredstev preusmeriti v dobrodelne namene

V okviru ene največjih mednarodnih preiskav temnega spleta doslej so policije po svetu aretirale 150 ljudi, so danes sporočili iz Europola, ki je usklajeval operacijo. Zasegli so tudi 26,7 milijona evrov, 45 kosov strelnega orožja in več kot 230 kilogramov drog.

KRKA DOMA:
Nov dan, nova vožnja v napačno smer na dolenjski avtocesti. V nedeljo dopoldan je 76-letni voznik iz smeri Obrežja peljal v nasprotni smeri, prišlo je tudi do prometne nesreče. Danes pa smo o tem poročali znova. Med priključkoma Obrežje in Brežice je v smeri Ljubljane okoli 7.30 voznik vozil v nasprotno smer, tokrat k sreči brez posledic, brez prometne nesreče.

V Velikih Laščah postopoma zaključujejo urejanje drugega dela industrijske cone Ločica. Župan Tadej Malovrh računa, da bo vse potrebno končano do decembra, ko naj bi občina predvidoma objavila razpis za prodajo parcel. V industrijski coni namerava občina med drugim urediti moderno zbiralnico kosovnega materiala, ki bo imela urejeno tudi reciklažo in prebiranje.

V Športni dvorani Leona Štuklja se bodo danes pomerili Dolenjci in Gorenjci. Košarkarje Krke v naslednjih 13 dneh čaka pet tekem, najprej pa jih ob 19-ih čaka tekma s kranjskim Triglavom, ki igra zelo borbeno in moštveno. Krkaši so s tremi zmagami poleg Podčetrtka še edino neporaženo moštvo v ligi, Triglav pa ima zmago in tri poraze.

Osrednja informativna oddaja, 26.10.2021

Krka ob enih