Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Županje so se vrnile v šolske klopi

Piše: R.K.

Čas objave:
26.05.2023 13:00

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih: Med vikendom popolna zapora odseka Topliške ceste; Županje so se vrnile v šolske klopi; Na OŠ Otočec bo veselo.

SVET NA KRKI

Slovenija je v okviru sankcij proti Rusiji zaradi njene agresije proti Ukrajini zamrznila za nekaj več kot šest milijonov evrov premoženja, pri čemer pa za zdaj ni zasegla premičnin ali nepremičnin, so za Dnevnik pojasnili na slovenskem zunanjem ministrstvu. Vse države članice EU so doslej zasegle za več kot 24 milijard evrov premoženja.

Agencija za varnost prometa in Policija ob napovedanem sončnem koncu tedna, bližajočem se cerkvenem prazniku in počitnicah v tujini, zaradi česar je do ponedeljka napovedan močno povečan promet čez Slovenijo, pozivata k dodatni previdnosti v prometu. Skoraj 40 odstotkov vseh letošnjih prometnih nesreč se je zgodilo v času od petka do nedelje.

KRKA DOMA

V Metliki je potekalo srečanje Kluba županj, ki je bil zaradi večanja pomembnosti vlog žensk na ključnih mestih v lokalni politiki ustanovljen leta 2014. Njegov namen je predvsem izmenjevanje izkušenj, podajanje nasvetov, komuniciranje o nastalih izzivih in podpora ter strokovno svetovanje ob nastalih težavah. Županja Martina Legan Janžekovič in Skupnost občin Slovenije, ki sta dogodek tudi organizirala, sta za županje poleg debate na temo zagotavljanja zdravja na delovnem mestu organizirala tudi ogled zanimivosti občine Metlika. Med drugim so si ogledale Hišo dobrot Bele Krajine in Hišo vina Pečarič, županje pa so se za trenutek vrnile v šolske klopi in obiskale pouk iz 60tih let prejšnjega stoletja v Šoli Bistra Buča na Radovici. Skupnost občin šteje 183 članic ter tako stoji kot največja združitev lokalnih oblasti v Sloveniji. Sodelujoči pokrivajo vsa področja in politična prepričanja Slovenije, vendar jih vseeno združuje enako prepričanje, da je za reševanje problematik potrebno vzajemno sodelovanje ter združenje moči.

Med prihajajočim vikendom bo gradbeni izvajalec CGP zaključil zadnjo fazo celovite rekonstrukcije Topliške ceste na odseku med križiščem pri glavni avtobusni postaji in prehodom za pešce nad križiščem z Ulico Slavka Gruma. v Novem mestu.  Za izvedbo asfaltiranja in ostalih zaključnih del bo zato na omenjenem odseku državne ceste v soboto in nedeljo, 27. in 28. maja, vzpostavljena popolna zapora, po zaključku del pa bo promet sproščen. Obvoz bo v času zapore urejen na relaciji Šmihelski most–Prečna–Straža–Srebrniče–Topliška cesta in obratno. V času popolne zapore bo izvedeno fino asfaltiranje, urejeno bo tudi odvodnjavanje cestišča. Po izvedbi del bo ves promet na Topliški cesti dokončno sproščen. Investicijo v vrednosti 1,2 milijona evrov, ki obsega še rekonstrukcijo ceste do križišča pri Šmihelskem mostu, izgradnjo kolesarske steze in pločnika, pripravo komunalnih vodov in ureditev javne razsvetljave, v večjem deležu financira Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, preostanek sredstev pa je zagotovila Mestna občina Novo mesto.

Na OŠ Otočec bo danes veselo. Ob 19.30 bodo namreč priredili muzikal Freude oziroma Veselje, nemškega skladatelja Kurta Gableja.Organizatorica oz. režiserka muzikala je OŠ Otočec v sodelovanju z orkestrom AVE iz Novega mesta, solista sta Gašper Rifelj in Lucija Selak.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 26.5.2023