kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka on enih: Pogin rib v Šmarjeških Toplicah

Piše: R. K.

Čas objave:
27.07.2022 13:08

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Vlak trčil v osebni avtomobil; Dela v Ivančni Gorici v polnem teku; Osnovna šola Šmihel in podjetje PPG pripravljata dogodek.

SVET NA KRKI

Na goriškem Krasu tudi minula noč za gasilce ni bila mirna. Poleg pojavljanja manjših žarišč na dosedanjem požarišču je ponoči zagorelo še nad vasjo Šibelji v občini Komen, na hribu Veliki Ovčnjak. Požar se širi proti Trstelju oz. Železnim vratom in deloma pod nadzorom. Gasilci skušajo preprečiti širjenje na območje listnatega gozda. Zjutraj so gasilci zaznali aktivnejše žarišče tudi nad Mirnom, ki ga je gasilcem ob pomoči helikopterja uspelo zatreti. Pri gašenju pomagata dva helikopterja Slovenske vojske. Naselja niso ogrožena. 

Na Hrvaškem so včeraj slovesno odprli 2,4 kilometra dolg Pelješki most, po katerem je nato stekel promet. Most zagotavlja cestno povezavo skrajnega juga Hrvaške s preostalim delom države in tako zaobide ozek pas ozemlja, kjer ima BiH dostop do Jadranskega morja. Gre za največji infrastrukturni projekt države, financiran iz evropskih skladov. Na Hrvaškem pričakujejo, da bo most okrepil gospodarske potenciale celotne države, še posebej dubrovniško-neretvanske županije. Glavni projektant je bil slovenski inženir Marjan Pipenbaher, gradbena dela je izvedla kitajska družba China Road and Bridge Corporation.

KRKA DOMA

Včeraj popoldne so v strugi potoka Toplica v naselju Šmarješke Toplice opazili poginule ribe. Gasilci GRC Novo mesto, policisti in ribiči Ribiške družine Novo mesto so pregledali strugo potoka in vzeli vzorec, ki ga bodo predali pristojnim službam.

Včeraj okoli 10. ure dopoldan je v bližini naselja Spodnja Draga v občini Ivančna Gorica na nezavarovanem prehodu ceste čez železniško progo potniški vlak trčil v osebno vozilo. Prometna nesreča se je zgodila, ko se 40-letni voznik osebnega avtomobila pred nezavarovanim prehodom čez železniško progo ni ustavil in je zapeljal na tire v trenutku, ko je iz smeri Ljubljane pripeljal potniški vlak. Ta je trčil v vozilo in ga potiskal po progi še okoli 400 metrov. Zaradi hudih poškodb je voznik umrl na kraju nesreče. Posredovali so gasilci Gasilske brigade Ljubljana in PGD Stična. Zavarovali so kraj dogodka in s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika osebnega avtomobila.

Kljub dopustniškemu času gradbena dela v Občini Ivančna Gorica potekajo v polnem teku. Na območju novozgrajenega krožišča »Marof« med Ivančno Gorico in Stično ter Vzgojno – izobraževalnim centrom Ivančna Gorica, je izvajalsko podjetje Eltim d.o.o. začelo z asfalterskimi deli. Če bodo vremenske razmere to dopuščale, bo promet skozi novo krožišče proti občinskemu središču stekel že v kratkem. Po polaganju grobe in fine asfaltne podlage bo sledil zaris talnih označb in postavitev prometne signalizacije. V preteklem tednu je bil asfaltiran tudi že dober kilometer t. i. zahodne obvoznice od podjetja Akrapovič proti Marofu. V teku je tudi že namestitev varnostnih ograj.

Osnovna šola Šmihel v sodelovanju s podjetjem PPG jutri pripravlja družabni dogodek, ki se bo začel ob 14. uri. Prisotni bodo učitelji, otroci in starši ter delavci podjetij PPG in TopDom. Podjetje PPG je namreč letošnji julij namenil prenovi Osnovne šole Šmihel, saj želi z iniciativo Nova barva za nov začetek ponovno navdihniti učence in učitelje, ko se po izzivih, s katerimi so se soočali med pandemijo COVID-19, vračajo v učne prostore. Znotraj programa Colorful Communities so obnovili oziroma prepleskali vse učilnice in hodnike na Osnovni šoli Šmihel, nekaj pa jih bodo prepleskali skupaj na jutrišnjem dogodku. Na dogodku bo približno 30 zaposlenih na Osnovni šoli Šmihel.

Osrednja informativna oddaja, 27.7.2022