Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

mark Zuckerberg Odkrito.si

Konec ali novi začetek!?

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Melamin stresla eksplozija

Piše: R.K.

Čas objave:
12.05.2022 13:00

Osredjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Danes obeležujemo mednarodni dan medicinskih sester. Ob tej priložnosti so različne organizacije opozorile na nujnost izboljšanja delovnih razmer medicinskih sester in nasploh zaposlenih v zdravstveni in babiški negi. Med drugim so izpostavile nujnost sprejema kadrovskih standardov in normativov ter nesorazmerja in anomalije v plačnih razredih.

Požar, ki je v sredo popoldne zajel stanovanjsko hišo na območju policijske postaje Slovenska Bistrica, je po prvi nestrokovni oceni povzročil za okoli 100.000 evrov škode. Vzrok požara še ni znan, policisti so danes začeli ogled, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

KRKA DOMA

Danes zjutraj je v kemični tovarni Melamin v Kočevju odjeknila eksplozija. Zgradba je hudo poškodovana, udar je povzročil popokana okna tudi v okolici. Požar so po nekaj urah že pogasili, prebivalcem pa svetovali, da ne zapuščajo domov. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je več kot 20 poškodovanih, dva sta huje opečena. Dogodek spremljamo tudi na spletni strani radia Krka, kjer lahko najdete tudi fotografije in video posnetek požara.

Nogometni klub Šentjernej jutri ob 15. uri pripravlja veliki humanitarni nogometni turnir. Zbrana sredstva bodo zbrana za mladega fanta, ki je član NK Šentjernej in je v začetku tega leta izgubil svojega očeta. Pričakujejo tudi nekaj pevcev, med njimi tudi Omarja Naberja. Pripravili so tudi dobrodelno licitacijo dresov, ki bo potekala na turnirju. Ta bo potekal na igrišču ob osnovni šoli.

Osrednja informativna oddaja, 12.5.2022