Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih: Znan vinar županovega vina

Piše: RK

Čas objave:
23.02.2022 12:46

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila z vami Petra Majdič.

SVET NA KRKI

Komisija za preprečevanje korupcije je v okviru preiskav, povezanih z nabavami zaščitne opreme pri dobavitelju genEplanet diagnostika, d. o. o., ugotovila kršitev integritete ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. Ugotovitve so pravnomočne, so sporočili.

Ukrajinski svet za nacionalno varnost je danes parlament pozval, naj zaradi nevarnosti ruskega napada za 30 dni razglasi izredne razmere v državi. Ukrajina je medtem začela mobilizacijo rezervistov, vse svoje državljane pa je pozvala, naj nemudoma zapustijo Rusijo.

KRKA DOMA

Na včerajšnji 26. redni občinski seji občinskega sveta Črnomelj so obravnavali 8 točk dnevnega reda in med drugim sprejeli elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in cen omrežnin, ki je zaradi sprememb cen energentov prinesel minimalne spremembe tudi v naši občini in razpravljali o pobudi za varno kolesarsko povezavo na trasi neuresničenega projekta železniške proge Črnomelj – Vinica. Sprejeli so, da se prouči oba predloga trase, hkrati pa pristopi k nadaljevanju aktivnosti za izvedbo trase Butoraj – Vinica (R-19) in k aktivnostim za kolesarsko pot po trasi železniške proge Črnomelj – Vinica. Občina Črnomelj pobudo sicer pozdravlja. Izpostavlja pa, da je sprejet proračun izredno investicijsko naravnan in v njem so začrtane ključne investicije, ki spadajo v osnovno infrastrukturo, kar je prioriteta. Za vse dodatne investicije bo potrebno veliko inovativnosti za iskanje sredstev na drugačen način. Občina Črnomelj bo preverila tudi možnost programa sodelovanja Interreg SI-HR 2021-2027 in aktivno iskala morebitne razpise, kjer bi lahko kandidirali za EU sredstva za izvedbo pobude.

V Mestni občini Novo mesto se je zaključil 5. izbor vin za Županovo vino. Zmagovalno vino Cviček je letos pridelal Janez Colnar iz vinske kleti Colnar. Zamenjal je žal pokojnega Rada Škrbca, ki je častno titulo Županovo vino nosil zadnji dve leti. Izbor za Županovo vino 2022 je namenjen povečevanju prepoznavnosti vinarjev novomeške občine ter promociji kvalitetnega najpomembnejšega dolenjskega vina, Novo mesto pa postavlja na zemljevid kot prestolnico vinorodne dežele Dolenjska. Županovo vino služi protokolarnim in promocijskim namenom občine.

Revoz, ki je novembra lani proizvodnjo zmanjšal na poldrugo izmeno in nato januarja letos za april napovedal njeno dodatno krčenje, bo na napovedano eno delovno izmeno prešel mesec dni predčasno. Ker se težave z oskrbo polprevodnikov na globalnem trgu nadaljujejo, bo na obratovanje v eni izmeni prešel že v ponedeljek, 28. februarja. bUprava Revoza je zaposlenim danes sporočila, da posledice težav z oskrbo s polprevodniki občutijo tako v tej novomeški kot v drugih Renaultovih tovarnah. Ker so imeli zaradi tega prejšnji teden vseh pet dni nedelovnih in ker tudi v marcu ne kaže na umiritev zadev, so se odločili za prehod na obratovanje v eni izmeni prej, kot so prvotno načrtovali.

Osrednja informativna oddaja, 23.2.2022