Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Aktivno reševanje brezposelnih

Piše: R.K.

Čas objave:
23.02.2023 12:00

Občina Brežice k reševanju brezposelnosti v lokalni skupnosti pristopa s programom javnih del, kjer nastopa tudi kot naročnik del. Gre za zaposlitvene programe, ki so namenjeni aktiviranju brezposelnih oseb, njihovi socializaciji – socialni vključenosti, ohranitvi ali razvoju delovnih sposobnosti, spodbujanju razvoja novih delovnih mest.

Programi so namenjeni brezposelnim, ki se vključujejo v programe del na področjih socialnega varstva, vzgoje in izobraževanja, kulture, okolja in prostora, kmetijstva in na drugih področjih kot so: socialno vključevanje posebej ranljivih skupin, pomoč Romom pri socializaciji, pomoč starejšim in invalidom, pomoč pri učenju in druga pomoč otrokom, učencem, dijakom in drugim udeležencem izobraževanja, pomoč pri izvajanju programov za ohranjanje zdravja in drugih rehabilitacijskih programov, družabništvo in spremljanje, urejanje in vzdrževanje javnih površin ter občinskih cest, pomoč pri izvajanju programov za mlade, pomoč pri razvoju in pospeševanju turizma, pomoč pri izvajanju programov za občane, varstvo okolja, ohranjanje narave, upravljanje z vodami in spodbujanje trajnostnega prostorskega razvoja.


Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice sodelujejo pri projektu Mladi za šport, ki se zaključi maja 2024. Zavod za šport Slovenske Konjice je v partnerstvu z mladinsko mrežo in pridruženimi organizacijami iz petih lokalnih skupnosti po Sloveniji 7. septembra 2022 začel z izvajanjem projekta. Projekt Mladi za šport je sofinanciran s strani Evropske komisije v programu Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota – Aktivnosti udejstvovanja mladih. Namen projekta je pričeti s strukturiranim pristopom k reševanju športne ne aktivacije mladih, osrednja cilja projekta pa sta analiza dejanske vključenosti mladih med 15. in 29. letom v športne aktivnosti ter priprava definiranih in končnih ukrepov, ki bodo predstavljeni in implementirani na lokalni ravni.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

KRKINA_TRIBUNA_4


KRKINA_TRIBUNA_3


KRKINA_TRIBUNA_2


KRKINA_TRIBUNA_1