Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Duševno zdravje mladih

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2022 12:00

V tokratni oddaji Krkina tribuna smo govorili o svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki smo ga obeležili v začetku tedna. Ker pa je Krkina tribuna letos namenjena mladim, smo se osredotočili na težave v duševnem zdravju, s katerimi se soočajo otroci in mladostniki, ter programe, ki so namenjeni njihovemu reševanju. S tovrstno problematiko se prav tako srečujemo v jugovzhodni regiji, predvsem telefoni za pomoč mladim v stiski pa imajo ključno vlogo pri podpori najbolj ranljivim. Govorili smo tudi o novi Vidkovi srajčici oziroma novem igralnem labirintu PedenjVidka.

Na duševno zdravje mladih je še posebej vplivala pandemija. Da jih je ta močno prizadela , kaže tudi poročilo o vplivu pandemije covida-19 na duševno zdravje mladih, ki ga je objavila Evropska komisija. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije ima globalno eden od sedmih otrok in mladostnikov, starih med 10 in 19 let, duševno motnjo. Telefoni za pomoč mladim v stiski imajo tako ključno vlogo pri podpori teh otrok in mladostnikov tako na globalni kot tudi na vsakodnevni ravni. TOM je telefon za otroke in mladostnike, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije in o njem smo se pogovarjali s podpredsednikom ZPMS Urošem Brezovškom.

Videk pa si je na jesen odel novo srajčico. Enota Videk novomeškega Vrtca Pedenjped ima nov igralni labirint za najmlajše. Ploščad pred svojimi vrati so namreč poslikali v pisane in zabavne gibalne labirinte, s katerimi bo že jutranji korak v Pedenj hišico poskočnejši.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

Krkina tribuna, 13.10.2022