brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

MOTORIST Svet24.si

Previdno na dvokolesnikih, prihaja najbolj nevarno...

Screenshot 2023-03-26 at 22.26.53 Necenzurirano

"Zdravnik mi je rekel: plačaj 650 evrov ali pa ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

electra-elite Odkrito.si

Electra Elite - TAKO zasluži 1000 € na uro!

georgina rodriguez Ekipa24.si

Srhljivo razkritje Ronaldove izbranke: "Mali Angel...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Duševno zdravje mladih

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2022 12:00

V tokratni oddaji Krkina tribuna smo govorili o svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki smo ga obeležili v začetku tedna. Ker pa je Krkina tribuna letos namenjena mladim, smo se osredotočili na težave v duševnem zdravju, s katerimi se soočajo otroci in mladostniki, ter programe, ki so namenjeni njihovemu reševanju. S tovrstno problematiko se prav tako srečujemo v jugovzhodni regiji, predvsem telefoni za pomoč mladim v stiski pa imajo ključno vlogo pri podpori najbolj ranljivim. Govorili smo tudi o novi Vidkovi srajčici oziroma novem igralnem labirintu PedenjVidka.

Na duševno zdravje mladih je še posebej vplivala pandemija. Da jih je ta močno prizadela , kaže tudi poročilo o vplivu pandemije covida-19 na duševno zdravje mladih, ki ga je objavila Evropska komisija. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije ima globalno eden od sedmih otrok in mladostnikov, starih med 10 in 19 let, duševno motnjo. Telefoni za pomoč mladim v stiski imajo tako ključno vlogo pri podpori teh otrok in mladostnikov tako na globalni kot tudi na vsakodnevni ravni. TOM je telefon za otroke in mladostnike, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije in o njem smo se pogovarjali s podpredsednikom ZPMS Urošem Brezovškom.

Videk pa si je na jesen odel novo srajčico. Enota Videk novomeškega Vrtca Pedenjped ima nov igralni labirint za najmlajše. Ploščad pred svojimi vrati so namreč poslikali v pisane in zabavne gibalne labirinte, s katerimi bo že jutranji korak v Pedenj hišico poskočnejši.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

Krkina tribuna, 13.10.2022