profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Kulturna dediščina v obogateni resničnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
02.02.2023 20:20

V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje, ki je že več kot pol stoletja osrednja ustanova za preučevanje naivne in samorastniške umetnosti v Sloveniji, je te dni zelo živahno in ustvarjalno.

Pretekli teden je bila v trebanjski galeriji še zadnja od treh delavnic, na katerih so udeleženci različnih generacij ob pomoči mentorjev v januarju iskali zanimive detajle razstavljenih umetnin ter pobliže spoznali umetnost fotografije, ustvarjanja odlitkov in 3D tiska. Ob prepletanju usvojenih znanj so sooblikovali edinstvene spominke Galerije likovnih samorastnikov Trebnje. Vsi izdelki, ustvarjeni na delavnicah, bodo na ogled na posebni potujoči razstavi, ki jo bodo v prihodnjih dneh odprli v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah, obiskala pa bo še občine Žužemberk, Trebnje in Ivančna Gorica.

V Domu starejših občanov v Novem mestu so uporabi uradno predali novozgrajeni prizidek Ajda z dnevnim centrom in prostori za začasno namestitev. Naložba je vredna 4,1 milijona evrov vredno. Iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in od države so zanjo skupaj dobili nekaj več kot 1,43 milijona evrov. Razliko so pokrili sami in s posojilom. Z bančnim posojilom so pokrili 1,8 milijona evrov naložbenih stroškov, preostanek pa z lastnimi sredstvi, je povedala direktorica novomeškega doma starejših Milena Dular.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

KRKINA_TRIBUNA_5


KRKINA_TRIBUNA_4


KRKINA_TRIBUNA_3


KRKINA_TRIBUNA_2


KRKINA_TRIBUNA_1