brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

MOTORIST Svet24.si

Previdno na dvokolesnikih, prihaja najbolj nevarno...

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Everybody loves Raymond Odkrito.si

Tragično ozadje srečne družine

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Ali Luka Dončić lahko igra na naslednji tekmi? ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Prvi diplomanti fizioterapije v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
15.12.2022 11:40

V novomeški Knjižnici Mirana Jarca so vzpostavili SOS točko, s katero opozarjajo na pomen odgovorne in varne uporabe zaslonov in spleta. V današnji Krkini tribuni smo govorili tudi o eni največjih naložb v osnovno šolstvo v Sloveniji v zadnjih 15 letih, gre za gradnjo novega dela Osnovne šole Loka v Črnomlju. Spregovorili smo še o prvih diplomantih Fizioterapije na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Novem mestu.

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto so za vse, ki potrebujejo pomoč pri uporabi spleta, na Študijskem oddelku vzpostavili SOS točko – Skupaj Osvojimo Splet, kjer nudijo osebno pomoč pri namestitvi spletnih in mobilnih aplikacij ter uporabi e-storitev. Vsak tretji torek v mesecu bodo ob 11. uri potekali tudi Digitalni torki, skupinske delavnice o uporabi spletne tehnologije na izbrano temo.

V Črnomlju so z odkritjem spominske table minuli teden uradno začeli dolgo pričakovano gradnjo novega dela Osnovne šole Loka. Njen starejši del, ki ga je močno načel čas, dodatno pa ga je leta 2018 poškodovala toča, so že porušili in na njegovem mestu ulili temeljno betonsko ploščad za novogradnjo. Z omenjeno novogradnjo bodo rešili večletno perečo prostorsko stisko, saj učenci Osnovne šole Loka pouk zadnja leta obiskujejo na petih mestih, razpršenih po občini.

Na Univerzi v Novem mestu v tem tednu svečano podeljujejo diplomske listine diplomantom študijskih programov prve stopnje. Listine o pridobljenih nazivih bo prejelo 110 študentov, prvič pa jih podeljujejo tudi diplomatom iz prve generacije visokošolskega strokovnega študijskega programa Fizioterapija.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

Krkina tribuna, 15.12.2022