Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Ta dobra večerja se vrača

Piše: R.K.

Čas objave:
25.05.2023 12:16

Po letu dni premora se Ta dobra večerja vrača v tem tednu, tj. od 22. do 28. maja, ko bo pet restavracij po državi za pomoč žrtvam nasilja prispevalo svoje kulinarične mojstrovine.

Dobrodelna akcija center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij , v kateri med drugimi sodeluje Regijski NVO center-stičišče nevladnih organizacij JV Slovenije, poteka na njihovi Facebook strani. Tam so objavljena tudi pravila sodelovanja. Kdor bo za boj proti nasilju v tem tednu prispeval pet ali več evrov in pod objavo v komentar zapisal #tadobravečerja, se bo potegoval za darilni bon za večerjo za dve osebi. V naši regiji je akcijo podprla srčna ekipa Dvorca Gregorčič iz Šmarjete.  K sreči imamo v regiji specializirano organizacijo, ki dnevno pomaga žrtvam nasilja, da prekinejo krog trpljenja in zaživijo varno. To je Društvo življenje brez nasilja, ki ima v Novem mestu Varno hišo, kamor se lahko umaknejo matere z otroki, in še Svetovalnico za žrtve nasilja, ki nudi pomoč tako v Novem mestu kot v vseh treh belokranjskih občinah

V akciji ta dobra večerja, odlične slovenske restavracije in nevladne organizacije ponovno povezujejo v dobrodelni akciji, kjer je dobra hrana ravno tako pomembna kot dober namen! Njihov cilj je zbrati čim več denarja za nevladne organizacije, ki delujejo na področju nasilja v družini vrstniškega nasilja in nasilja nad ženskami. Dober namen, ki je skupen vsem sodelujočim nevladnim organizacijam, lahko podprite s simboličnim prispevkom 5 evrov in svojo srečo kar petkrat preizkusite v žrebu za okusno nagrado! Denar se zbira na računu ene od sodelujočih nevladnih organizacij in se na koncu akcije enakomerno razdeli med vseh pet organizacij. Srečneži si bodo prste obliznili ob izvrstni večerji za dve osebi v eni izmed petih odličnih slovenskih restavracij! Chefi pravijo, da kuhajo še bolje, ko kuhajo za dober namen!

Celotno oddajo lahko poslušate v pripetih datotekah.

KRKINA_TRIBUNA_5


KRKINA_TRIBUNA_4


KRKINA_TRIBUNA_3


KRKINA_TRIBUNA_2


KRKINA_TRIBUNA_1