horned-viper-1329241_1920 Svet24.si

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil ...

knoplja Svet24.si

Policisti našli 54-letnika, ki je gojil konopljo

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

jason kidd luka doncic Ekipa24.si

Razočarani Dončić po novem porazu tudi o ...

masterchef Njena.si

Šok v MasterChefu: Prvič doslej slovo na lastno ...

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Večja vključenost mladih v šport

Piše: R.K.

Čas objave:
24.11.2022 11:30

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je bil uspešen na razpisu za večjo vključenost mladih v šport. Društvo Vezalka pripravlja petkove ustvarjalne delavnice, v zadnji novembrski Krkini tribuni pa smo nekaj besed namenili še dnevu slovenske hrane in tradicionalnemu slovenskemu zajtrku ter dnevu odprtih vrat na šolskem centru Novo mesto.

Šolski center Novo mesto, največja izobraževalna ustanova s področja srednjega in višjega šolstva v Sloveniji, je včeraj v športni dvorani Leona Štuklja pripravil Dan odprtih vrat. V času, ko trgu dela primanjkuje visoko izobraženega kadra s področja tehnike, je program tehniške gimnazije najbolj aktualen, kajti dijaki tukaj poleg osnovnega splošnega znanja pridobijo tudi dovolj podlage s strokovnih področij strojništva, gradbeništva, elektrotehnike ali računalništva, da se lahko učinkovito in hitro vključijo v katerikoli program s področja tehnike ali naravoslovja v terciarnem izobraževanju.

Šport in zdravje gresta z roko v roki in ponujata ljudem različnih sposobnosti in starosti po vsem svetu priložnost za srečnejše, bolj zdravo in produktivnejše življenje. V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice so se tako v začetku leta prijavili na razpis Erasmus + Sport za večjo vključenost mladih v šport. Minuli teden so zaključili z vnosom zahtevanih dokazil in bili uspešni ter pridobili 450.000 EUR za mentorirane športne vsebine za mlade.

Vsak tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane. Tega so minuli petek obeležili tudi vsi vzgojno-izobraževalni zavodi v sevniški občini. Učenci Osnovne šole Krmelj so pred zajtrkom pripravili poučen program, skozi katerega so predstavili živila, ki jih sestavlja tradicionalni slovenski zajtrk: kruh, med, maslo in jabolka. Župan Srečko Ocvirk, ki je z njimi tudi zajtrkoval, pa je v svojem pozdravu osnovnošolcem poudaril pomen domačih živil in lokalno pridelane hrane ter izpostavil številne pozitivne učinke kupovanja in uživanja lokalno pridelane hrane.

Novomeško Društvo Vezalka je društvo za spodbujanje kreativnega življenja in celostnega razvoja. Slogan društva je: NAJ SE VEŽE VSE DOBRO!, saj želijo plesti in vezti dobre zgodbe. V teh predprazničnih časih tako pripravljajo sklop kreativnih petkovih popoldnevov za osnovnošolce, ki potekajo med 15. in 18. uro na Zupančičevem sprehajališču v Mladinskem centru Oton.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

Krkina tribuna, 24.11.2022