Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Novo mesto

14-letni kolesar podlegel poškodbam

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.07.2016 08:27

V soboto ob 14.30 je v bližini naselja Gabrče na regionalni cesti Logatec - Vrhnika prišlo do prometne nesreče s smrtjo 14-letnega kolesarja.

60 letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Logatca proti Vrhniki. V bližini naslova Gabrče 23 je dohitel tovorno vozilo in ga pričel prehitevati preko dvojne kombinirane črte (V-8).

Med prehitevanjem je na nasprotnem smernem vozišču trčil v 14 letnega kolesarja, ki je ravno v tem trenutku izpred tovornega vozila pravilno zavijal levo proti naselju Gabrče.

Kolesarja je odbilo levo na travnik, osebni avtomobil pa prav tako zapeljal levo na zaščitno ograjo, od koder se je prevrnil na stran. Kolesar je bil tako hudo telesno poškodovan, da je kasneje v UKC Ljubljana umrl.


Sicer pa se je v zadnjih 24-urah zgodilo 92 prometnih nesreč, od tega 24 nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 134 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 109-krat posredovali na javnih krajih in 25-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so sedem kršiteljev. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 12 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 43 tatvin, 25 vlomov, 20 poškodovanj tuje stvari, sedem povzročitev telesne poškodbe, po dve kaznivi dejanji nasilje v družini in ponarejanja listin ter rop in preprečitev uradnega dejanja.