900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

141 klicev na 113

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2021 12:07

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 141 klicev.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 141 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in tri prometne
nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Neprilagojena hitrost
Nekaj po 14. uri se je zgodila prometna nesreča v Dolenji Straži. Policisti PP Dolenjske Toplice so opravili ogled in ugotovili, da je 38-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na Seidlovi cesti okoli 22. ure ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 38-letni kršitelj, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine
V noči na 13. 4. je v Straži nekdo iz odklenjenega objekta odtujil električne vodnike in okoli 150 litrov goriva.

V Krškem so v noči na 13. 4. neznanci vlomili v prodajalno in odtujili več motornih žag in zaščitna oblačila. Z vlomom in tatvino so povzročili za več kot 10.000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.




MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopil državno mejo V Gruči na območju PP Šentjernej so policisti izsledili in prijeli državljana Pakistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se, skrita med tovorom, poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.


OSTALE ZADEVE

Požar
O požaru poslovnega objekta v Ulici Kozjanskih borcev v Brežicah smo bili obveščeni nekaj po 13.30. Požar, ki je zajel skladiščne prostore in se je razširil po celotnem objektu, so gasilci omejili in pogasili. Poškodovan ni bil nihče, po nestrokovni oceni je nastalo za več deset tisoč evrov premoženjske škode. Kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vzrokov za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.