bula Svet24.si

Mucek rabi novo utico, še raje pa svojo družino

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

damjan-murko Njena.si

To je razlog, da Damjan Murko ni znova postal ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Kronika Novo mesto, Krško, Šentjernej, Črnomelj

19-letnik zaradi prehitre vožnje končal na strehi

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
13.04.2021 12:16

Kot smo že poročali, se je včeraj popoldan zgodila prometna nesreča v Krškem.

Policisti so opravili  ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti pri krožnem križišču izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlom
Črnomaljski policisti so bili obveščeni, da je v Oskoršnici v zadnjem mesecu dni nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujili kolo z motorjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 8000 evrov.
Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gornje Prekope (PP Šentjernej) izsledili in prijeli pet državljanov Pakistana in na območju Rigonc, državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 44-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 126 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.