Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto, Krško, Šentjernej, Črnomelj

19-letnik zaradi prehitre vožnje končal na strehi

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
13.04.2021 12:16

Kot smo že poročali, se je včeraj popoldan zgodila prometna nesreča v Krškem.

Policisti so opravili  ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti pri krožnem križišču izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlom
Črnomaljski policisti so bili obveščeni, da je v Oskoršnici v zadnjem mesecu dni nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujili kolo z motorjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 8000 evrov.




Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gornje Prekope (PP Šentjernej) izsledili in prijeli pet državljanov Pakistana in na območju Rigonc, državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 44-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 126 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.