Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto, Črnomelj

20-letnik streljal s plinsko pištolo

Piše: R.K.

Čas objave:
20.05.2021 11:42

Policisti PP Novo mesto so bili sinoči nekaj pred 21. uro obveščeni, da naj bi bilo iz naselja Brezje slišati streljanje. Takoj so se odzvali, preverili okoliščine in ugotovili, da je 20-letni kršitelj streljal s plinsko pištolo na dvorišču bivalnega objekta.

Pištolo, s katero je motil javni red in mir, so mu zasegli, našli in zasegli so tudi tulce nabojev. Po opravljeni kategorizaciji pištole bodo zoper 20-letnika na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Nekaj pred 16. uro so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na Šentjernejski cesti. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 76-letni voznik. Zoper povzročitelja nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Črnomelj so v Ručetni vasi ustavili voznika kombija Citroen jumper, ki sprva znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo in nepravilno prehiteval druga vozila. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan kombi. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,55 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev so mu vozilo zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine
V Črnomlju je nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.



V noči na 19. 5. je na avtocestnem postajališču Grič neznanec iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 400 litrov goriva.

V Črmošnjicah pri Stopičah je 19. 5. dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlična vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit.

Nezakonito prestopila državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zagrada pri Otočcu prijeli dva državljana Maroka, na območju Vrbine državljana Afganistana in na območju Trebnjega prav tako državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še niso zaključeni.

Požar na Perudini
Policisti in kriminalisti ugotavljajo okoliščine in vzroke za nastanek požara počitniške hiše v Perudini na območju PP Črnomelj. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je do požara prišlo med 1. in 19. 5., objekt pa je v celoti zgorel.


Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 42-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 182 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in v Črnomlju zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in poskusov izmika mejni kontroli.