Mary ŠEvo Svet24.si

FOTO: Kriptomilijonar na jahto lani povabil Špelo...

zdravnik Svet24.si

Zlom zdravstva: brez osebnega zdravnika je 130.000...

Robert Aaron Long Svet24.si

Pokol v masažnih salonih: »streljal na vsakega, ...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

Screenshot 2021-07-26 at 20.06.43 Necenzurirano

Z Janšo je bil na Mavriciju še en državni ...

rit Odkrito.si

Se korona prenaša tudi s - prdci?

Bahra zahirović3 Njena.si

Ljubezen na vasi: Bahra postala plavolaska

Kronika

20-letniku zasegli avto, neznanca zamotila žensko in odnesla 1500 evrov

Piše: R.K.

Čas objave:
22.06.2021 12:59

Včeraj okoli 11. ure sta se na dvorišče stanovanjske hiše v Gornji Prekopi (PP Krško) pripeljala neznanca. Eden izmed njiju je s pogovorom zamotil oškodovanko, drugi pa je vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 1500 evrov. Stanovalka je šele po odhodu storilcev ugotovila, da je bila žrtev kaznivega dejanja. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za izsleditev drznih tatov.

Kršitelju zasegli avtomobil
Policisti PP Novo mesto so v noči na 22. 6. na Andrijaničevi cesti ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina iz vozil
Na parkirnem prostoru na območju Sremiča je nekdo iz dveh odklenjenih osebnih avtomobilov odtujil 500 evrov.

Vlom

Na območju Velike Doline (PP Brežice) je dopoldne nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil nakit iz barvnih kovin v vrednosti okoli 100 evrov. Po oceni oškodovanca je z vlomom povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Nezakonito prestopila državno mejo


Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Brežicah izsledili in prijeli državljana Indije, in na območju Dolenjega Karteljevega državljana Maroka. Policijski postopki s tujcema, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 63-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 249 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, nezakonitih prehodov državne meje in požarov.