Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto, Metlika

23-letni Metličan brez 2020 evrov in s 23 kazenskimi točkami

Piše: Pu NM

Čas objave:
18.01.2018 15:29

Danes ponoči so metliški policisti ustavljali voznika Mercedesa, ki je bežal pred njimi in se zaustavil na njivi v Rosalnicah.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.Obravnavali so sedem kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvine in vlomov.

PROMETNA VARNOST

V prometni nesreči poškodovana peška
Nekaj pred 8. uro so bili krški policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Ugotovili so, da se je nesreča zgodila na Titovi cesti v Senovem. 65-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal iz smeri Brestanice, je na prehodu za
pešce trčil v 75-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Voznik je
poškodovani peški nudil pomoč in jo odpeljal v ambulanto, kjer so jo oskrbeli in prepeljali v brežiško bolnišnico. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Prometni nesreči pri Mokronogu in Boštanju
Trebanjski policisti so bili nekaj pred 8. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Mokronogom in Malkovcem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 69-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se z vozilom prevrnila. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala.



O prometni nesreči in prevrnjenem vozilu so bili popoldne obveščeni tudi sevniški policisti. Ugotovili so, da je 26-letna voznica na cesti med Boštanjem in Krmeljem zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Kršitelj pod vplivom alkohola
V noči na 18. 1. so metliški policisti v Metliki z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes.
Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je
nadaljeval z vožnjo in pri Rosalnicah zapeljal na njivo, kjer je z vozilom obstal. Voznik je stopil iz vozila in pričel bežati, vendar sta ga policista prijela in obvladala z uporabo prisilnih sredstev.Ukrepati so morali tudi zoper potnika v vozilu, ki med postopkom ni upošteval njihovih ukazov. 23-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 2020 evrov, kršitelju se izreče tudi 23 kazenskih točk.

KRIMINALITETA


Vlomi
V okolici Mirni Peči je popoldne nekdo izkoristili odsotnost stanovalcev in vlomil v dve stanovanjski hiši. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomi pa je povzročil za okoli 2500 evrov škode.