mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

34-kratnemu kršitelju zasegli vozilo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.02.2013 13:08

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 38 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec lažje poškodoval in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi izločanja tovornih vozil, sprožitve signalno varnostne naprave, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

ZASEGLI UKRADEN MEGANE

11. 2. dopoldan je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal 30-letni voznik osebnega avtomobila Renault megane. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled vozila in ugotovili, da osumljenec vozi ukraden avtomobil. 30-letni državljan Bolgarije je uporabljal tudi ponarejeno vozniško dovoljenje. Renault megane so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

POSKUS IZMIKA MEJNI KONTROLI

Policisti Postaje mejne policije Dobova so med opravljanjem nalog mejne kontrole izsledili in prijeli 23-letnega državljana Tunizije, ki se je skušal izogniti mejni kontroli. Ugotovili so, da je tujec prestopil državno mejo, skrit med hlodi na tovornem vlaku, namenjenem v München. Po zaključenem postopku bodo tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

PRIDRŽAN OSUMLJENEC NASILJA V DRUŽINI

Črnomaljski policisti so v noči na 12. 2. posredovali zaradi nasilja v družini v naselju v okolici Črnomlja. Na kraju so vzpostavili javni red in mir, zbrali obvestila in ugotovili, da je 20-letni nasilnež pretepel svojo ženo in z nožem poškodoval moškega, ki je skušal pomagati žrtvi. Osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otroka in surovega ravnanja.

VLOMI IN TATVINE

11. 2. je v okolici Škocjana nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil gotovino, prenosni računalnik in nakit. Škode je za okoli 5000 evrov.

V okolici Semiča je nekdo iz nenaseljene stanovanjske hiše odtujil dve kosilnici, lestve in več kosov orodja. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 1500 evrov.

ZASEGLI RENAULT MASTER

Trebanjski policisti so 11. 2. med kontrolo prometa pri Mirni ustavili 25-letnega voznika tovornega vozila Renault master. Med postopkom so ugotovili, da večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa ne izpolnjuje predpisanih pogojev glede pnevmatik in opreme. Kršitelja so zaradi kršitev cestno prometnih pravil obravnavali že 34-krat. Renault master so začasno zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Kršitelju so izdali tudi plačilni nalog.