cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Novo mesto

'Vozil' s 3,7 promila

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.10.2015 12:23

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 125 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Štirim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara.

POVZROČITELJ NESREČE IN POD VPLIVOM ALKOHOLA
Trebanjski policisti so bili 30. 9. nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči pri Dobrniču. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 70-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje v ovinku zapeljal s ceste in trčil v hlode, zložene ob cesti. 70-letni voznik se v nesreči ni poškodoval, policisti pa so ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 1,00 miligramov alkohola (2,08 g/kg). O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

PIJAN KRŠIL CESTNOPROMETNE PREDPISE IN JAVNI RED IN MIR
Policisti posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v Prelesju pri Šentrupertu nekaj po 12. uri odredili preizkus alkoholiziranosti 23-letnemu vozniku kolesa z motorjem. Kršitelj, ki je vozil neregistriran moped in nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola (1,37 g/kg). Moped so mu policisti zasegli in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog. 23-letnemu moškemu so izdali tudi plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru, saj je pred tem v Trebnjem nadlegoval voznika osebnega avtomobila, kričal in z udarjal po steklu vozila.


BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN S 3,7 PROMILA ALKOHOLA
Policisti posebne skupine za nadzor prometa so 30. 9. popoldan v Češnjicah pri Trebelnem zaradi nezanesljive vožnje ustavili 41-letnega voznika kolesa z motorjem. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,80 miligramov alkohola (3,7 g/kg). Moped so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

VOZNIKA PRIDRŽALI ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Novomeški policisti so 30. 9. okoli 19. ure v Novem mestu ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholizranosti odredili preizkus. kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola (1,58 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.