Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto, Krško, Metlika

52-letnik bežal pred policisti in končal v ograji

Piše: PU NM

Čas objave:
22.03.2021 10:29

Policisti PP Novo mesto so včeraj okoli 16.30 v Škrjančah pri Novem mestu ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault megane. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste ter trčil v betonsko ograjo.

Med postopkom so ugotovili, da gre za 52-letnega kršitelja, ki je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 2460 evrov. Za omenjene kršitve Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi osem kazenskih točk.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
V noči na 20. 3. so bili policisti PP Metlika obveščeni o prometni nesreči pri Podzemlju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila Renault clio zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na streho. 21-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev Zakona o nalezljivih boleznih mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja


Med kontrolo prometa v Krškem so policisti 20. 3. ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da gre za 41-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,36 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer med 19. 3. in 22. 3. intervenirali v 129 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 455 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 27-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja listin in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.