Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika Novo mesto

55-letni nasilnež nad policiste

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.01.2013 11:26

V okolici Škocjana 55-letnik napadel policista in ga udaril v glavo. Policisti so ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 107 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi 18 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali dva kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila in sta nadaljevala s kršitvami. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj napada na uradno osebo, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požarov, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

PRIDRŽALI OSUMLJENCA, KI JE NAPADEL POLICISTA

Policist Postaje prometne policije Novo mesto je 18. 1. nekaj po 20. uri med kontrolo prometa v okolici Škocjana ustavil voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je iz vozila izstopil potnik, ki je napadel policista in ga udaril v glavo. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. 55-letni nasilnež je ponovno napadel policista, vendar so ga ostali policisti obvladali z uporabo prisilnih sredstev in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja Napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

VLOMI IN TATVINE

V okolici Novega mesta je 18. 1. popoldan nekdo iz odklenjene garaže stanovanjske hiše odtujil motorno žago.

V noči na 19. 1. je v Trebnjem nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil gotovino in nakit. Po ocenah oškodovanca je škode za okoli 8000 evrov.

V Novem mestu je neznanec vlomil v ograjeno skladišče gostinskega lokala in odtujil osem zabojev piva.

V okolici Črnomlja je nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil bančno kartico s PIN kodo.


V okolici Metlike je neznanec vlomil v dve brunarici in odtujil ribiško opremo, več tehničnih predmetov, posodo in oblačila. Škode je za okoli 8000 evrov.

ZASEGLI UKRADEN LAND ROVER

18. 1. okoli 21. ure je na mejnem prehodu Vinica, na izstop iz Slovenije, pripeljal 45-letni državljan Bosne in Hercegovine z avtomobilom Land rover. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled vozila. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil Range rover v avgustu 2012 ukraden v Italiji. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

PRIDRŽAN KRŠITELJ

Metliški policisti so v noči na 19. 1. posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju, v okolici Metlike, kjer sta se sprla in pretepala oče in sin, ki sta bila očitno pod vplivom alkohola. 39-letni kršitelj je med prepirom udaril tudi partnerko in kljub ukazom policistov s kršitvami ni prenehal. Obvladali so ga z uporabo prisilnih sredstev in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

NAŠLI POGREŠANO OSEBO

Krški policisti so bili 18. 1. okoli 23. ure obveščeni, da svojci pogrešajo 56-letno žensko. Takoj so pričeli z iskanjem in pogrešano žensko kmalu našli v bližini pokopališča v Leskovcu in jo predali svojcem.