andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kronika

59-letna kršiteljica z 1,14 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka

Piše: R. K.

Čas objave:
08.08.2022 12:18

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 5. 8. in 8. 8. intervenirali v 181 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 670 klicev.

PROMETNA VARNOST

V noči na 6. 8. so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Radoviči na območje PP Metlika. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drog telefonske napeljave in v drevo. Poškodovanega voznika in tri potnike so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozila pod vplivom alkohola je v litru izdihanega zraka imel 0,69 miligrama alkohola. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

V soboto, 7. avgusta, okoli 14.30 se je zgodila prometna nesreča v Šentlenartu. Policisti PP Brežice so ugotovili, da je peljal 20-letni voznik osebnega avtomobila po regionalni cesti iz smeri Brežic proti Trebežu. V Šentlenartu je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Lažje poškodovanega povzročitelja in prav tako poškodovanega 18-letnega potnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper 20-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligrama alkohola, na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

6. 8. so policiste iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila nekaj pred 7. uro v križišču cest Tušev Dol, Jelševnik in Svibnik. 35-letni kolesar je pri vožnji po klancu navzdol izgubil oblast nad kolesom in trčil v avtomobil 40-letne voznice. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog. 

Brežiški policisti so bili 6. 8. okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila na Bizeljskem. Ugotovili so, da je zaradi nepravilnega premika z vozilom nesrečo prišlo 92-letni voznik osebnega avtomobila. Lažje poškodovanega 18-letnega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Med nadzorom prometa v Sevnici so policisti 6. 8. nekaj pred 22. uro zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 59-letna kršiteljica je imela v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

V noči na 5. 8. je v Gorenji vasi pri Mirni nekdo vlomil v delavnico ob stanovanjski hiši in odtujil več kosov orožja. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

V Novem mestu je v noči na 5. 8. nekdo iz skladiščnih prostorov podjetja odtujil okoli 50 m2 keramičnih plošč.

Med 28. 7. in 7. 8. je na Košenicah neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.

JAVNI RED IN MIR 

5. 8. okoli 18.30 so brežiške policiste poklicali na pomoč iz naselja Gazice, kjer naj bi prišlo do pretepa med več osebami. Policisti tako vzpostavili javni pred in mir in enemu kršitelju odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Štirim udeležencem pretepa bodo zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Policisti PP Novo mesto so 6. 8. okoli 20.30 posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Ugotovili so, da je pijan večkratni kršitelj razbijal po stanovanju in žalil družinske člane. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni uporabil ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE V TUJCIH

5. 8. nekaj po 18. uri so policisti na območju Podgračenega postavili dva avtomobila slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznika iz Slovenije v vozilih prevažata 11 državljanov Nepala in dva državljana Indije, ki so tako nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencema kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ju privedli k preiskovalnemu sodniku in jima zasegli avtomobila.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Slovenska vas, Mostec, Velika Dolina, Koritno, Dvorce, Rigonce, Mihalovec, Dobova) izsledili in prijeli 17 državljanov Iraka, 14 državljanov Turčije, osem državljanov Burundije, šest državljanov Egipta, šest državljanov Kube, štiri državljane Sirije, po dva državljana Indije, Konga, Gvineje, Nepala, državljana Kameruna, in državljana Gane, na območju PP Metlika (Krašnji vrh) osem državljanov Konga in na območju Trebnjega državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.