Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika Novo mesto

Vlomilci spet na delu

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
12.03.2018 16:32

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 121 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 483 klicev.

Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 30-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in iskanja pogrešane osebe.

PROMETNA VARNOST

Nevarnega voznika izločili iz prometa

Policisti so 11. 3. v zgodnjih jutranjih urah prijeli več klicev voznikov, ki so opozorili na nevarno vožnjo voznika tovornega vozila, ki naj bi na avtocesti iz smeri Obrežja proti Novem mestu vozil 10 km/ h, vijugal po vozišču in s tem onemogočal drugim voznikom, da bi ga lahko varno prehiteli. Policisti so se takoj odzvali in tovorno vozilo bolgarskih registrskih oznak izsledili v bližini izvoza za Novo mesto. Ustavljali so ga s svetlobnimi in zvočnimi signali na službenem vozilu, vendar znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Da bi mu preprečili nadaljnjo vožnjo in ogrožanje drugih udeležencev v prometu so zapeljali pred njegovo vozilo in ga uspeli ustaviti. Kršitelj ni upošteval večkratnih pozivov policistov, naj izstopi iz vozila, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga s telesno silo izvlekli iz vozila. Voznik se je ves čas aktivno upiral in skušal pobegniti. Na kraj so poklicali zdravnika, ki je ugotovil, da 47-letni državljan Bolgarije zaradi zdravstvenih težav nikakor ni zmožen voziti in obvladovati vozila. Policisti so še ugotovili, da ni upošteval predpisov, ki se nanašajo na dovoljen čas trajanja vožnje in obveznih počitkov. Poskrbeli so za odstranitev vozila in vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 9. 3. je na Podbevškovi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v poslovne prostore gostinskega lokala. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

V kraju Grm na območju Trebnjega je v noči na 9. 3. neznanec vlomil v delavnico in odtujil 300 evrov.

V Dolenjem Boštanju je 9. 3. okoli 19. ure nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnika oškodoval za 500 evrov.

9. 3. okoli 20. ure je v kraju Hrastovica na območju Trebnjega neznanec iz stanovanjske hiše odtujil zlat nakit in denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Mokronogu je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in med 7. 3. In 11. 3. skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za okoli 2500 evrov.

Na Uršnih Selih je v noči na 12. 3. nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal. Odtujil je dve steklenici alkoholne pijače in denar. Škode je za okoli 700 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeno prestopil državno mejo

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med krajema Zilje in Vinica 9. 3. izsledili in prijeli dva državljana Maroka, ki sta preplavala reko Kolpo in nezakonito prestopila državno mejo. Tujca sta zaprosila za mednarodno zaščito, zato so ju po zaključene postopku odpeljali v azilni dom.