finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

špela-grošelj Odkrito.si

Špela Grošelj - Nič več samska?!

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Kronika

FOTO: 67-letni voznik umrl v prometni nesreči

Piše: R.K.

Čas objave:
06.06.2021 21:31

Danes nekaj pred poldnevom je prišlo do trčenja dveh osebnih vozil v bližini naselja Gabrje.

Po prvih ugotovitvah je 67-letni voznik iz okolice Sevnice peljal iz Boštanja proti Tržišču ter v desnem ovinku iz neznanega razloga zapeljal na drugo stran ceste in čelno trčil v nasproti vozečo voznico, ki je pravilno pripeljala po svoji strani proti Boštanju. Slednja je dobila hude telesne poškodbe, vendar po podatkih iz bolnišnice ni v življenjski nevarnosti. 67-letni voznik je umrl na kraju.

Točen vzrok smrti bodo ugotovili po opravljeni sanitarni obdukciji. Ogled kraja so opravili prometni policisti iz Novega mesta, o nesreči so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Zaradi prometne nesreče je bila cesta Boštanj – Tržišče zaprta približno tri ure.

Nekaj po sedemnajsti uri so policiste obvestili o nesreči v bližini naselja Zapuže. Po prvih ugotovitvah ogleda je iz ceste zletelo osebno vozilo. 65-letni voznik je peljal iz Tržišča proti Boštanju. Kot kaže je voznik v levem ovinku iz za zdaj še neugotovljenega razloga zapeljal na desno brežino, nakar se je vozilo prevrnilo in obstalo na strehi. Poleg voznika sta bili v vozilu še dve potnici. Eno ukleščeno potnico so iz vozila rešili policisti in reševalci, ki so bili prvi na kraju. Gasilci in reševalci so nudili prvo pomoč udeležencem prometne nesreče in zavarovali kraj. Voznik se ni poškodoval, dve poškodovani potnici so po prvi pomoči na kraju oskrbeli v zdravstvenem domu Sevnica.

Policisti so za 65-letnega voznika odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni prikazal prisotnosti alkohola.