zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

71-letnik 'napihal' skoraj tri promile

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.05.2016 09:59

Policisti so včeraj v Brežicah zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika osebnega avtomobila.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 124 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih sta se lažje poškodovala kolesarja in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.  Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin.

PROMETNA NESREČA
Novomeški policisti so bili 3. 5. nekaj pred 9. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika, pri Gorenji Težki Vodi. 36-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila oblast nad vozilom, trčila v kamen in se z vozilom prevrnila. Povzročiteljica se v nesreči ni poškodovala.

PRIDRŽALI VOZNIKA
Brežiški policisti so 3. 5. med opravljanjem kontrole prometa v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 71-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,28 miligramov alkohola (2,66 g/kg). Policisti so mu odvzeli prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

VLOMI
V okolici Krškega je 3. 5. med 7. in 9. uro nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit, kovance, denar, dve pištoli in naboje. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za 4200 evrov.

Med 29. 4. in 3. 5., je v okolici Trebnjega neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in tri lovske puške. Lastnik, ki je bil v tem času na dopustu, je oškodovan za okoli 6000 evrov.

Med 26. 4. in 3. 5. je v Novem mestu nekdo vlomil v kolesarnico izobraževalne ustanove in odtujil otroško kolo in tricikel. Škode je za okoli 500 evrov.

V Novem mestu je med 27. 4. in 3. 5. nekdo vlomil v lesen objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kosilnico in motokultivator. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.